Kılıçdaroğlu: 'Brütüs' benzetmeleri doğru değil

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2010 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- CHP genel başkanlığına aday olacağını açıklayan İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, ''arkadan hançerleme'', ''Brütüs'' benzetmelerinin doğru olmadığını ifade ederek, ''İnsanlar düşüncelerini açıklayabilirler. Başkan adayı olabilirler. Sonunda gideceğimiz yer kurultay'' dedi.

Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal ile her zaman görüşebileceğini belirterek, ''Kendisi lütfedip randevu verdiği takdirde görüşürüz. Bugün de yarın da daha sonraki günlerde de görüşürüz. Çünkü Sayın Baykal Türk siyasetinin çok önemli bir simgesi. Birikimiyle, kültürüyle, öngörüleriyle, olayları yorumlamasıyla bize ışık tutacak. Benim buna çok ihtiyacım var'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Baykal'dan ''henüz bir randevu talebinde bulunmadığını, ancak randevu isteyeceğini'' söyledi.

Kılıçdaroğlu, ''Genel başkan seçilirseniz şu anda aleyhinize kampanya yürüten MYK üyeleriyle ilişkileriniz nasıl olacak?'' sorusu üzerine ''Yaşamımı barış üzerine kurdum. Hiç kimseyi dışlamaya, ötekileştiremeye razı değilim. Bu doğru da değil... Barış, huzur içinde bir kurultay yapacağımıza inanıyorum. Herkesin, bugün karşı olsun olmasın, CHP'ye destek verme ihtiyacı var. Bu ihtiyacı onlar da hissedeceklerdir'' diye konuştu.

''CHP'de bir bölünmeden bahsediliyor. Bunun kongre sonrasında yansıması ne olur?'' sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, kongre sonrasında bölünmeyen ama daha güçlü bir CHP çıkacağını söyledi.

Kılıçdaoğlu, CHP'nin iyi sınav veren bir parti olduğunu göstereceğini kaydetti. Kılıçdaroğlu, il başkanları toplantısını televizyonlardan izlediğini dile getirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, ''arkadan hançerlenme, komplo' nitelemesini nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine, şunları kaydetti:

''Böyle bir nitelemeyi doğru bulmuyorum. Siyaset eğer demokratik düzende yapılacaksa, 'arkadan hançerleme', 'Brütüs' benzetmelerinin doğru olduğuna inanmıyorum. İnsanlar düşüncelerini açıklayabilirler. Başkan adayı olabilirler. Sonunda gideceğimiz yer kurultay. Kurultayda da sağlıklı bir seçimin yapılacağına inanıyorum. Delegeler halkın nabzını tutarak buraya geldiler. Halkın taleplerini göz ardı eden bir siyasi yapının olmayacağını herhalde hepimiz çok iyi biliyoruz. O nedenle ben daha tutarlı, sağlıklı, incitmeden, kırmadan, dökmeden bir kurultay yapılmasını dileyen birisiyim.''

MUHATABIM TAYYİP BEY OLUR

- CHP genel başkanlığına aday olacağını açıklayan İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, ''Son derece mutluyum. Görünen tablo geniş bir mutabakatın sağlandığı yönünde'' dedi.

Kılıçdaroğlu, bir gazetenin Ankara bürosunu ziyareti sonrasında, gazetecilerin, il başkanları toplantısıyla ilgili sorusu üzerine, ''Son derece mutluyum. Görünen tablo geniş bir mutabakatın sağlandığı yönünde. Sayın genel başkanımız da bir mutabakat sağlanmasından yanaydı. Öyle anlaşılıyor ki bu mutabakatı parti kendi içinde sağlamış oldu'' diye konuştu.

Bir gazetecinin ''Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 'eğer Kılıçdaroğlu gelirse onun da üstesinden geliriz' şeklindeki sözünü nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna, Kılıçdaroğlu, ''Seçilir genel başkan olursam benim muhatabım Tayyip bey olur'' karşılığını verdi.

''Deniz Baykal sizi aradı mı?'' sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, herhangi bir görüşmenin olmadığını, ancak ilerleyen saatlerde olabileceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber