Gölete dönen inşaat çukurunda 2 öğrenci boğuldu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Mayıs 2010 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURSA'nın merkez Osmangazi İlçesi'nde arkadaşlarıyla piknik yaptıktan sonra site inşaatı temeli için açılan çukurda yağmur sularıyla oluşan gölete giren ilköğretim okulu öğrencileri 12 yaşındaki Muhammed Enes Mutlu ve 15 yaşındaki Emin Çağrı Avcı boğuldu.

Osmangazi İlçesi Hamitler Mahallesi'nde oturan ve Gazi İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören 10 öğrenci, 19 Mayıs nedeniyle okulların tatil olmasından yararlanarak evlerinin yakınında pikniğe getti. TOKİ konutları yakınlarındaki site inşaatı temeli için açılan 500 metrekare genişliğinde 2 metre derinliğindeki yağmur sularıyla oluşan göletin yakınında piknik yapan öğrenciler, göletin içinde bulunan bir otomobil lastiğine taş ve plastik top atarak oyun oynamaya başladı. İlköğretim okulu 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammet Enes Mutlu da elbiselerini çıkartarak gölete girdi. Yüzmek isteyen Mutlu suda gözden kayboldu. Arkadaşı 7'nci sınıf öğrencisi Emin Çağrı Avcı Mutlu'yu kurtarmak için girdiği gölette çbirkaç kulaç attıktan sonra çırpınmaya başladı.

İki arkadaşlarının suda kaybolması üzerine öğrenciler çığlıklar atarken, yakında koyun otlatan Ceren Çınarlı yanlarına geldi. Cınarlı'nın vep telefonuyla haber vermesi üzerine gelen polis ve itfaiye ekibi boğulduktan sonra su üzerine çıkan Emin Çağrı Avcı'nın cesedini kıyıya çekti. Muhammed Enes Mutlu'nun gölet dibine saplanan cesedini de balıkadamlar çıkardı.

Gölet başına gelen boğulan çocuların yakınları sinir krizleri geçirdi. Savcının isetğiyle iki öğrencinin cesedi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna gönderdi.

Olay üzerine gölet etrafından toplanan mahalle sakinleri açılan inşaat çukurunun çevresinde önlem alınmamasına tepki gösterirken, sabah saatlerinde de aynı yerde boğulmak üzere olan iki çocuğun kurtarıldığını söyledi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor..

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber