İstanbul'da çatışma: 1 polis şehit - Video

Haber Giriş : 20 Mayıs 2010 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Tufan Ergüder, Aşiyan Mezarlığı'nda yaşanan olayda 1 polis memurunun şehit, diğerinin yarılı olduğunu, saldırgan da ağır yaralı olarak ele geçirildiğini söyledi.

Aşiyan Mezarlığı'na gelerek olay yerinde inceleme yapan Ergüder, mezarlık içerisinde basın mensuplarına açıklama yaparak olayla ilgili bilgilerini aktardı. Ergüder, 155 Polis İmdat telefonuna yapılan, 'Bıçaklı bir şahıs etrafa zarar veriyor' şeklindeki telefon ihbarı üzerine polis ekiplerinin harekete geçtiğini ve kısa sürede olay yerine ulaştığı söyledi.

Polis ekiplerinin mezarlık içerisinde ihbara uyan bir şahsı çevirdikleri ve kimlik sorgusu yapıldığı sırada şahsın bıçağını çıkararak polislere saldırdığı ve bu sırada polislerden birisinin silahını aldığını belirten Ergüder; "Aldığı silahla polislere ateş ediyor. Burada 1 polisimiz şehit oldu diğeri de yaralı. Şahıs da daha sonra gelen takviye ekiplerin kovalamacası sonucu yaralı bir şekilde ele geçirildi. Yaralı polisimiz ve saldırgan hastaneye kaldırıldı. Saldırganın kimlik bilgilerini araştırıyoruz. Şuana kadar terör saldırısı olduğu yönünde bir bulgu yok. Yaralı polisimizin durumu sıkıntılı değil. Saldırganın durumu ağır." diye konuştu.


UZUN GÖRÜNTÜ


Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ergüder, 'Olayda bir ihmal sözkonusu mu?' şeklindeki bir soruya, "Olayda bir ihmal yok. Bizim önceliğimiz insanları sağlıklı bir şekilde etkisiz hale getirmektir." cevabını verdi.

Polislerin birinin 3, diğerinin 1 senelik polis olduğunu belirten Ergüder, şahsın üzerinden kimliğini belirtecek bazı belgeler çıktığını ancak netlik kazanmadığını ifade etti. Ergüder, polislerin kimlikleri hakkında da bilgi vermedi.

KISA GÖRÜNTÜ


SALDIRGANIN ADI BARIŞ DOĞAN

- Sarıyer'deki silahlı çatışmada bir polis memurunu şehit eden, birini de yaralayan saldırganın adının Barış Doğan olduğu açıklandı.

POLİS KATİLİ, SİNİR HASTASI ÇIKTI

Aşiyan mezarlığında bir polisi şehit eden, bir polisi de yaralayan saldırgan olay yerinde anında gelen diğer polisler tarafından vurularak etkisiz hale getirildi. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan Barış Doğan adlı saldırgan 3'ü başına olmak üzere toplam 7 kuşunun isabet ettiği öğrenildi. Doğan'a götürüldüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma hastanesinde müdahale ediliyor. Doğan'la ilgili araştırmalarını sürdüren polis, anne ve babasının ifadesini aldı. Doğan'ın anne ve babasının alınan ifadelerinde, oğullarının sinir hastası olduğunu, kendilerinin de sinir hastalığı tedavisi gördüklerini söyledikleri öğrenildi. Normalde oğullarının etrafına zarar verecek biri olmadığını söyleyen anne baba, çocuklarının İl Sağlık Müdürlüğünde odacı olarak çalıştığını söyledikleri bildirildi. Bu arada Şehit Polis Memuru Turgay Yılmaz'ın cenazesi Adli Tıp Kurumuna getirildi.

Memurlar.net ve Ajanslar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber