Başbakan Erdoğan'ın kızları gönüllü öğretmen oldu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Mayıs 2010 15:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın kızları Esra Albayrak Erdoğan ve Sümeyye Erdoğan, "Biz Gönüllüyüz, Biz Öğretiriz" kampanyası kapsamında gönüllü öğretmen oldu.

"BENİ DAHA DA HEYECANLANDIRIYOR"

Ümraniye Belediyesi'nce yürütülecek kampanya ile okula ve okuma-yazma kurslarına gidemeyen engellilere evlerinde eğitim verilmesi planlanıyor. "Biz Gönüllüyüz, Biz Öğretiriz" kampanyasının tanıtım toplantısında konuşan Esra Albayrak Erdoğan, çok büyük heyecan duyduğunu ifade etti. Erdoğan, "Kampanyayı son derece anlamlı ve önemli buluyoruz. Evine kapanan engellilere ulaşıldığında, okuma ve yazma öğretildiğinde, eğitim hayatlarının önündeki en temel engel ortadan kalkacaktır. Bunun da ötesinde arkadaşlarımız içlerindeki cevheri keşfederek, toplumsal hayata önemli katkılarda bulunabileceklerdir. Kim bilir belki bu masalarda yarınların önde gelen ressamları, yazarları, yönetmenleriyle oturuyor olacağız. Bu beni daha da heyecanlandırıyor" dedi.

METİN ŞENTÜRK'LE ŞAKALAŞTI

Erdoğan, toplantıya katılan ve kampanyaya destek veren şarkıcı Metin Şentürk'e teşekkür etti. Şentürk, kendisine "Yeni Guinnes rekortmenimiz" diye hitap eden Esra Albayrak Erdoğan'a "Ben teşekkür ediyorum. Çıkışta sizi eve ben bırakabilirim" diye espri yaptı. Erdoğan da "Evde ufaklıklar var, sevinirim" diye karşılık verdi. Sümeyye Erdoğan da okula gidememenin, sosyal hayata katılamamanın, engelli olmanın doğal bir sonucu görülmemesi gerektiğini ifade ederek, kampanyanın, engellilerin eğitim alıp, sosyal hayata katılımlarını sağlamak açısından çok önemli olduğunu belirtti.

CAN PROJEYİ ANLATTI

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da kampanyada engellilere evlerinde, üniversite mezunlarından oluşan gönüllü öğretmenlerle okuma ve yazma öğretileceğini söyledi. Can, toplam 4 aşamadan oluşan kampanyanın 7 Haziran'da başlayacak birinci aşamasında "fiziksel engeli yüzünden evinden çıkamayan", ikinci aşamasında "evinden ancak özel imkanlarla çıkabilen", üçüncü aşamasında "zihinsel engeli sebebiyle öğrenme güçlüğü çeken" ve dördüncü aşamasında "işitme ve konuşma" engeli olanlara eğitim verileceğini kaydetti. Toplantıya eşi Fulya Şentürk ile katılan sanatçı Metin Şentürk, projenin, anlamlı ve duygu yüklü olduğunu belirterek, kendi eğitim döneminde bu tür kampanyalar olmadığını ve fırsatların da bu kadar çok olmadığını ifade etti. Engellileri temsilen konuşan 18 yaşındaki Fadime Baş, çok heyecanlandı ve gözleri doldu. Baş, duygularını "Okuma ve yazma öğrenmek, iyileşmek ve çalışmak istiyorum. Çok heyecanlıyım. Çok dua ettim size. Gazete ve kitap okumak istiyorum" sözleriyle dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber