Prof. Kural kendisini ağaca zincirledi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Mayıs 2010 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TOKİ'nin İstanbul 5. İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verilen arsa ile ilgili 26 Mayıs 2010'da yeni bir ihale açacağını öğrenen Ataköy sakinleri sokağa döküldü.

Yapılacak ihaleyi protesto için Ataköy 2. Kısım parkında toplanan yaklaşık 200 mahalle sakini ellerindeki pankart ve dövizlerle ihaleyi protesto etti. Park alanında toplanan mahalle sakinlerine çevreci eylemleriyle tanınan Prof. Dr. Orhan Kural' da destek verdi. Kural yeşil alansız bir şehrin yaşayamayacağını belirterek, "İstanbul'da mezarlık ve camii alanları dışında yeşil alan kalmadı. Nadir bulunan bu sahil ve yeşil alanda yapılaşma sonucunda katledilmek isteniyor." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından park alanında toplanan mahalle sakinleri ellerindeki tefleri çalarak TOKİ tarafından ihaleye açılacak araziye yürüdü. Toki arazisinin tel örgülerine siyah kurdeleler takan mahalle sakinlerine destek vermek amacıyla gelen Kural, kendisini bir ağaca zincirledi. Sahil şeridine gelerek demirleyen birçok tekne ise gökyüzüne bıraktıkları balonlarla eyleme destek verdi.

Toki tarafından tel örgü ile çevrilen araziye girmek isteyen bazı vatandaşları polis ekipleri güçlükle ikna etti.

TOKİ Ataköy sahilindeki arsaların satış ve kiralanması için 19 Ağustos 2009 tarihinde yapacağı ihale İstanbul 5. İdare Mahkemesi tarafından durdurulmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber