Kılıçdaroğlu makam koltuğuna oturdu - Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2010 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'nin yeni lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partinin eski Başkan Deniz Baykal'ın koltuğuna oturdu.

CHP Genel Merkezi'ne gelen Kılıçdaroğlu, burada 12.kattaki makam odasına Genel Sekreter Önder Sav ile birlikte girdi. Gazetecilere burada poz veren Kılıçdaroğlu daha sonra Baykal'dan boşalan genel başkanlık koltuğuna oturdu. Kılıçdaroğlu burada yaptığı açıklamada, "Sizler beni burada otururken değil halkın içinde gezerken göreceksiniz.'' dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'ne gelerek, başkanlık makamına ilk kez oturdu. Kılıçdaroğlu, makamında gazetecilere yaptığı ilk açıklamada, elinden geldiğince bu görevi yerine getirmeye çalışacağını ifade ederek, yollarına devam edeceklerini söyledi.


KILIÇDAROĞLU: BU KOLTUĞA OTURMAK KOLAY DEĞİL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu koltuğa oturmanın kolay olmadığını, sorumluluk gerektirdiğini, zor bir görev üstlendiğimin bilincindeyim, ama önemli olan zorlukları başarmaktır" dedi.

CHP Genel Merkezine gelerek, başkanlık makamına ilk kez oturan Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, oturduğu koltuğun önemini ve kendisine yüklediği sorumluluğu çok iyi bildiğini söyledi.

"Bu koltuğun gerektirdiği ağırlığı olabildiğince taşımaya çalışacağını" ifade eden Kılıçdaroğlu, "Benden önceki Sayın Genel Başkanlarımız, bunu şerefle yerine getirdiler. Ben de elimden geldiğince yerine getireceğim. Arkadaşlarımla beraber yola çıktık. İktidar koşusu başlattık. Bu iktidar koşusunu gerçekleştirerek, CHP'yi iktidar yapmak ve Türkiye'yi içinde bulunduğu çıkmazdan çıkarmak istiyoruz. Bu koşuda elbette ki zorluklar olacaktır. Hiçbir zorluk, bizi yıldırmayacaktır, kararlılıkla gideceğiz. Çünkü, haklı olduğumuza inanıyoruz" diye konuştu.

Konuşmasının ardından gazetecelerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, genel başkanlık göreviyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bu koltuğa oturmanın kolay olmadığını, sorumluluk gerektirdiğini, zor bir görev üstlendiğimin bilincindeyim ama önemli olan zorlukları başarmaktır. Ben, zorlukları başarma konusunda kararlılığımı sürdüreceğim.

En büyük güvencem halktır, halkın sorunlarını çözmek için yürüyüşe başladık zaten. Halk, gerçekten çok ciddi sorunlarla karşı karşıya. Hiçbir ayrım yapmaksızın bütün yurttaşlarımıza gideceğiz. İnançları ve etnik kimliği ne olursa olsun, bütün yurttaşlarımızın görüşleri de başımızı n üzerindedir. Ama şunu çok iyi bilmelerini isterim; biz onların sorunlarıyla ilgileniyoruz ve onların sorunlar ını çözmeye kararlıyız."

Halkın, günlük yaşımında da büyük sıkınt ılar çektiğini savunan Kılıçdaroğlu, esnafın, çiftçinin, kahvecinin, sanayicinin, hemen hemen tüm kesimlerinde sorunlar olduğunu, bu sorunları çözmek için CHP'ye büyük görev düştüğünü söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Yolsuzluklar TBMM gündemine gelecek mi?" sorusu üzerine, bu konuda gelecek günlerde çalışma yapacaklarını bildirdi.

Kurultayda yaptığı konuşmaya yönelik eleştirilerin hatırlatılarak, "Bu eleştirileri nasıl karşıladınız?" sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, "Bütün eleştirileri saygıyla karşılıyorum. Bütün eleştirilerden yararlanacağım. Kurultayda geniş kitlelere hitap ettim. Bir kurultaydaki söylemle CHP'nin söylemlerin biteceği, tümünün orada dillendirileceği diye bir kural söz konusu değil. Zaman, ortam olduğunda görüşlerimizi açıklıkla ifade edeceğiz" diye konuştu.

Kılıdaroğlu, "Recep Bey" hitabına ilişkin eleştirilerin "hangi gerekçelerle yöneltildiğini hala anlayamadığını" ifade etti. "Recep Bey ifadesi, sizin fikriniz miydi?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Evet, benim fikrimdi" yanıtını verdi.

Öte yandan Kılıçdaoğlu, Merkez Yönetim Kurulu ve parti meclisinin önümüzdeki günlerde tamamlanacağını söyledi.

CHP Genel Merkezine gelen Kılıçdaoğlu, parti Genel Merkezi önünde bekleyen partililer tarafından, davul, zurna, alkış ve "Başbakan Kemal" sloganlarıyla karşılandı.

Yoğun kalabalık nedeniyle zaman zaman izdihamın yaşandığı karşı lama töreninde, CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile diğer parti yöneticileri ve milletvekilleri de hazır bulundu.

Bu arada, partililer ve basın mensupları, izdiham nedeniyle ezilme tehlikesi yaşadı. Genel Başkanlık makamında yaptığı açıklamaların ard ından gazetecilerin ellerini sıkarak uğurlayan Kılıçdaroğlu, gazetecilere çikolata ikram etti.


GENEL MERKEZE GELDİ

CHP Genel Başkanı seçilen İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu mazbatasını almak ve genel başkanlık makamına oturmak için CHP Genel Merkezine geldi.

Ankara'daki CHP Genel Merkezi'ne gelen Kemal Kılıçdaroğlu, partililerin yoğun ilgisi altında binaya giriş yaptı.

Kurultaydan sonra ilk defa genel merkez binasına gelen Kılıçdaroğlu, genel başkan koltuğuna oturacak ve mazbatasını alacak.

Ayrıntılar geliyor...
KILIÇDAROĞLU: BAYKAL HEDEF GÖSTERECEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kendisine geçmişten örnekler vererek geleceğe yönelik hedefler göstereceğine inandığını belirterek, "Belki de olası sıkıntıları aktaracaktır. Sayın Baykal ile her ortamda görüşeceğiz. Sıkıştığım zaman görüşeceğim, görüşlerine ihtiyaç duyduğum zaman görüşece ğim. Sıcak ve samimi ilişkimizi bütün aşamalarda sürdüreceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'ne gitmek üzere Çukurambar'daki evinden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile yapacağı görüşmenin içeriğine ilişkin sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, daha önce randevu talebinde bulunduğunu, Baykal'ın da bu talebe olumlu yanıt verdiğini belirterek, şunları söyledi:

"Bugün gidip kendisini ziyaret edeceğim. Önerilerini alacağım ve teşekkürlerimi sunacağım. Baykal'ın ne söyleyeceğini şimdiden kestirmem mümk ün değil. Sayın Baykal siyaseti çok iyi bilen bir isim ve deneyimli bir siyasetçi. Bana geçmişten örnekler vererek geleceğe yönelik hedefler göstereceğine inanıyorum. Belki de olası sıkıntıları aktaracaktır. Sadece bu görüşmeyle tüm bunların olacağını da düşünmüyorum. Sayın Baykal ile her ortamda görüşeceğiz. Sıkıştığım zaman görüşeceğim, görüşlerine ihtiyaç duyduğum zaman görüşeceğim. Belki de Sayın Baykal doğrudan kendisi arayıp, 'Şöyle, şöyle yap' diyecektir. Sıcak ve samimi ilişkimizi bütün aşamalarda sürdüreceğiz."

Kılıçdaroğlu, bir başka gazetecinin, "Sayın Baykal 'Daha önce adaylığı benden gizlenmişti' açıklamasında bulunmuştu. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine ise, "Böyle bir sitemi olacağını sanmıyorum. Bir dost sohbeti olacaktır bu. Bir eleştiri olursa ayrıca bu eleştiriden de mutlu olurum" dedi.

Liste tartışmalarına ilişkin değerlendirmesi istenen Kılıçdaroğlu, bunların geçmişte kaldığını ifade ederek, "Biz artık geleceğe bakacağı z. Delegenin her türlü kararına bizim saygı göstermemiz gerekiyor. Kimisi duygusal kimisi başka gerekçelerle tepki verebilir ancak sonuçta güzel bir liste çıktı. Türkiye'ye hizmet edeceğimiz bir liste..." diye konuştu.

Mazbatayı ne zaman alacağına ilişkin bir soru üzerine de Kılıç daroğlu, bunu CHP Genel Merkezi'ne gittiğinde öğreneceğini belirtti. "Baykal ile görüşmek için mazbatayı almayı bekleyeceğinizi söylemiştiniz. Şimdi ne yapacaksını z?" sorusuna ise Kılıçdaroğlu, "Sanıyorum o konu çözüldü. Ancak saatini bilmiyorum. Mazbatayı henüz almadım ama sorunun çözüldüğünü tahmin ediyorum" yanı tını verdi.

Kılıçdaroğlu, bir başka soru üzerine de, yarın Zonguldak'a gideceğini bildirdi.

Yarın grup toplantısı olup olmayacağına ilişkin soruya Kılıçdaroğlu, Zonguldak'ta olacağı yanıtını verdi.

Bir başka gazetecinin "Kurultayda giydiğiniz gömlek konu oldu. Bununla ilgili bir açıklamada bulunur musunuz?" sorusuna da Kılıçdaroğlu, şöyle yanıt verdi:

"Ben her ortamda ve her yerde halka doğruları söylemeyi ilke edindim. Spor kıyafetle çıkmam uygun görüldü, biz de spor kıyafet alalım dedik. Oradaki görevliler de 'Şu gömlek daha iyi olur' dediler, ben de o gömleği aldım. Bugü n gazetelerden böyle bir gömlek markası olduğunu da öğrenmiş oldum. Gömleğin parasını da kendim kazandım, kendim ödedim. Sadece gömlek değil spor kıyafetin gerektirdiği her şeyi aldım. Spor kıyafet giymemi de arkadaşlar önerdi. Daha sempatik bulunacağını söylediler, ben de kabul ettim."

AA - CİHAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber