Ak Partinin, refarandum sloganı belli oldu

Haber Giriş : 26 Mayıs 2010 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne'

AKP, 12 Eylül'de yapılacak Anayasa değişikliği referandumunun sloganını belirledi. Buna göre referandumda öncelikli olarak 'Üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne' sloganı kullanılacak. AKP Genel Başkanı Başbakan Erdoğan, bu sloganı şimdiden kullanmaya başladı. Hafta sonu İstanbul'da katıldığı Malatya Dayanışma Gecesi'nde yaptığı konuşmada da bu slogana yer verdi.

AKP, referandum öncesi yapacağı propaganda çalışmalarında, hukukun elitistlerin mahkumiyetinden çıkarılacağını savunacak. Partinin referandum mitingleri ise ağustos ayından itibaren başlatılacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu kapsamda 51 mitinge katılarak halka seslenmesi planlanıyor. Ebru TOKTAR ÇEKİÇ-Akşam


12 Eylül'deki anayasa değişikliği referandumu için 15 Temmuz'da kampanya başlatılıyor

SABAH, AK Parti'nin 12 Eylül'de yapılacak anayasa değişiklik referandumundaki yol haritasına ulaştı. 57 sayfalık yol haritasında AK Parti, "Üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü" ve "Vesayet mi, milli irade mi?" temalarının işlenecek. Anayasa değişikliğine "evet" demek için 40 neden belirleyen AK Parti, demokrasi, eşitlik, özgürlük, hukukun üstünlüğü, ekonomi ve sosyal adalete vurgu yapacak. AK Parti, 21 Mayıs-15 Temmuz arasında kampanya hazırlık sürecini yürütecek. 15 Temmuz'da ise referandum için kampanya başlayacak ve 12 Eylül tarihine kadar sürecek. Propaganda döneminde kullanılacak dille ilgili ise şu esaslar belirlendi: "Kullanılacak dil karşıtlık oluşturmamalı, devlet ve kurumlarıyla gerilimden ve kavgadan uzak, kendi içeriğini anlatan ve paylaşan bir dil olmalıdır. Siyasette temsil edilen toplumsal kesimlere dönük karşıtlıktan ziyade bu kesimleri temsil ettiğini iddia eden kişilere karşıtlık oluşturulmalıdır."

Sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber