Başka bir yere gönderilmede, refakatçi için istenen gerekçe zorunluluğu kalktı

Haber Giriş : 24 Şubat 2005 00:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçen yıllarda uygulanan hasta refakatçısı için refakat gerekçesi zorunlu idi. Bu yılı yayınlanan bütçe talimatında bu zorunluluk kalktı. Sadece "Refakatli" yazması yeterli sayılacak.

2004 Yılı Bütçe Talimatı
2.5. Eşlik Etme Zorunluluğu

Hastanın tedavi edilmek üzere başka bir yere gönderilmesi durumunda, yanında bir kimsenin bulundurulmasının zorunlu olduğunun, hastayı gönderen sağlık kuruluşunun raporunda veya hasta sevk kağıdı üzerinde gerekçeli bir şekilde belirtilmesi ve raporun veya sevk kağıdının başhekim tarafından imzalanması halinde, hastaya biri eşlik ettirilir. Eşlik eden kimseye de memurun bağlı olduğu kurumca, 6245 sayılı Harcırah Kanunu hükümlerine göre yolluk ve gündelik verilecektir.

2005 Yılı Bütçe Talimatı
2.5. Eşlik Etme Zorunluluğu

Hastanın tedavi edilmek üzere başka bir yere gönderilmesi durumunda, yanında bir kimsenin bulundurulmasının zorunlu olduğunun, hastayı gönderen sağlık kuruluşunun raporunda veya hasta sevk kağıdı üzerinde belirtilmesi ve raporun veya sevk kağıdının başhekim tarafından imzalanması halinde, hastaya biri eşlik ettirilir. Eşlik eden kimseye de memurun bağlı olduğu kurumca, 6245 sayılı Harcırah Kanunu hükümlerine göre harcırah ödenecektir

Bu değişiklik ile, gereksiz bir uygulama kalkmış olmaktadır. Eski uygulamada sadece gerekçe yazamadığı için yolluk alınamıyordu.

Darısı diğer lüzumsuz uygulamaların başına

Haberi yazan: meheris

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber