YSK, referandum takvimini açıkladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Mayıs 2010 00:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

29 Mayıs 2010 CUMARTESİResmî GazeteSayı : 27595

YÜKSEK SEÇİM KURULU KARARI

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığından:

Karar No : 340

SONUÇ: Açıklanan nedenlerle;

1- Halkoylamasının başlangıç tarihinin 31 Mayıs 2010 tarihi olarak kabul edilmesine,

2- 12 Eylül 2010 Pazar günü yapılacak olan Anayasa Değişikliklerinin Halkoyuna Sunulması ile ilgili işlemlerin ekli "Takvim"de gösterilen tarihler esas alınarak yürütülmesine,

3- Ekli Takvimin bu karar metnine dahil olduğuna,

4- Takvimde yer alan genel nitelikteki işlemlerin tarih ve sırası geldikçe Başkanlık duyurusu halinde TRT aracılığı ile yayınlanmasına,

5- Halkoylamasının başlangıç tarihinden sonra idari yapıda meydana gelen sınır değişikliklerinin bu halkoylamasında dikkate alınmayacağına,

6- Karar örneğinin ve eki Takvim'in, Yüksek Seçim Kurulunun 06/03/2010 tarihli, 2010/154 sayılı kararı ile tespit edilen siyasi partiler genel başkanlıkları ile il ve ilçe seçim kurulu başkanlıklarına gönderilmesine ve Resmi Gazete'de yayımlanmasına,

25/05/2010 tarihinde oybirliği ile karar verildi.

NOT: 1- Bu Takvimde son günü belirtilen süreler, aksine bir açıklama yoksa, belirtilen gün Saat: 17.00'de sona erer. 2- Halkoylaması Takviminin kesintisiz uygulanması gerekmekte olup, resmi tatil günleri de takvim açısından normal çalışma günleri gibi değerlendirilecektir. 3- 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 47. maddesi gereğince, her türlü belgede gerçek kişilerin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının yazılması zorunludur.
31 MAYIS PAZARTESİ 1- Muhtarlık bölgesi askı listelerinin dökümüne başlanılması. 2- Halkoylamasına ait parametrelerin SEÇSİS'den tanımlanması.
9 HAZİRAN ÇARŞAMBA 1- Muhtarlık bölgesi askı listelerinin (taksirli suçlardan hükümlüler ile tutuklu seçmen listesi dahil ) güncelleştirilmek üzere ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarılması, 2- Yurt Dışı Seçmen Kütüğünün internet ortamında www. ysk .gov.tr adresinde ilan edilmesi,
22 HAZİRAN SALI 1- Muhtarlık bölgesi askı listelerinin askıdan indirilmesi, 2- İnternet ortamında ilan edilen Yurt Dışı Seçmen Kütüğünün ilanının sonlandırılarak, ilan bitiş tarihinin tutanak altına alınması,
28 HAZİRAN PAZARTESİ Muhtarlık bölgesi askı listelerine ve yurt dışı seçmen kütüğüne yapılacak itirazların karara bağlanmasının son günü.
03 TEMMUZ CUMARTESİ Muhtarlık bölgesi askı listelerindeki ve Yurt Dışı Seçmen Kütüğündeki değişikliklerin işlenerek, seçmen kütüklerinin kesinleştirilmesi,
08 TEMMUZ PERŞEMBE Seçmenlerin adreslerine göre sandık atamalarının (sandık seçmen listelerinin) yapılması.
09 TEMMUZ CUMA Halkoylamasında kullanılacak birleşik oy pusulalarının basımına başlanması.
12 TEMMUZ PAZARTESİ Sandık seçmen listelerinin çoğaltılmasına başlanılması.
15 TEMMUZ PERŞEMBE Oy verilecek gümrük kapılarının tespiti ve buralarda görev alacak ilçe seçim kurullarının oluşturulması çalışmalarına başlanılması (298/94-E) .
17 TEMMUZ CUMARTESİ 1- Gümrük kapıları ilçe seçim kurullarının oluşturulmasının tamamlanması. 2- Gümrük kapılarında görev yapacak sandık kurullarının oluşturulması çalışmalarına başlanılması.
20 TEMMUZ SALI 1- Sandık seçmen listelerinin çoğaltılmasının bitirilmesi. 2- Seçmen bilgi kağıtlarının (Yurt içi) yazımına ve dağıtımına başlanılması. 3- Türkiye genelinde sandık kurullarının oluşturulması çalışmalarına başlanılması.
24 TEMMUZ CUMARTESİ 1- Gümrük kapıları sandık kurullarının oluşturulmasının tamamlanması ve ilgililere tebliği. 2- Gümrük kapıları sandık kurulları başkanlarına halkoylaması araç ve gereçlerini ihtiva edecek şekilde teslim edilmesi gereken malzeme torbalarının hazırlanmasına başlanılması. 3- 3376 sayılı Anayasa Değişikliğinin Halkoyuna Sunulması Hakkında Kanunun 5 inci maddesi uyarınca radyo ve televizyonda konuşma yapabilecek olan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grubu bulunan siyasi partilerin, bu yoldaki isteklerini ve propaganda sırasının belirlenmesi için kuraya katılacak temsilcilerini 298 sayılı Kanunun 53 üncü maddesi gereği olarak Yüksek Seçim Kuruluna bildirmelerinin son günü (Saat: 17.00'ye kadar). (3376/5-b)
29 TEMMUZ PERŞEMBE Gümrük kapıları sandık kurulları başkanlarına halkoylaması araç ve gereçlerini ihtiva eden malzeme torbalarının teslimi ve bu kişilere eğitim verilerek, göreve hazır duruma getirilmeleri.
03 AĞUSTOS SALI GÜMRÜK KAPILARINDA OY VERME İŞLEMLERİNE BAŞLANILMASI Yurt Dışı Seçmen Kütüğüne kayıtlı Türk vatandaşları halkoylamasından 40 gün öncesinden başlayarak oylarını kullanabilirler (3376/6).
11 AĞUSTOS ÇARŞAMBA 1- Türkiye genelinde sandık kurullarının oluşum işlemlerinin tamamlanması ve oluşumda görev alanlara bu hususun bildirilmesi (298/ 24-1 ) 2- Konuşma yapmayı dilemesi halinde, Cumhurbaşkanının yapacağı konuşmalar için yayın zaman ve sırasının tespiti. (3376/5-b) 3- Türkiye Büyük Millet Meclisinde grubu bulunan siyasi partiler ile iktidar partisinin 3376 sayılı Kanunun 5 inci maddesi uyarınca yapacakları konuşmaların yayın zaman ve sıralarının tayini amacıyla ad çekilmesi (Saat: 15.00) (298/54).
12 AĞUSTOS PERŞEMBE Birleşik oy pusulası basımının bitirilmesi, bir plan dahilinde dağıtımının yapılması.
16 AĞUSTOS PAZARTESİ İlçe seçim kurullarınca, sandık kurulları başkanlarına teslim edilecek olan halkoylaması araç ve gereçlerini ihtiva eden malzeme torbalarının hazırlanması (298/68).
03 EYLÜL CUMA Seçmen bilgi kağıtlarının (Yurt içi) seçmenlere dağıtılmasının tamamlanması ve dağıtılamayanların ilgili ilçe seçim kurulu başkanlıklarına teslimi.
05 EYLÜL PAZAR PROPAGANDA VE YASAKLARIN BAŞLANGICI 1- 298 sayılı Kanunun Propaganda serbestliğine ilişkin hükümlerinin halkoylaması gününden önceki yedinci günden başlayarak uygulanması (3376/5-a). 2- Radyo ve televizyonda propaganda konuşmalarının başlaması (3376/5)
06 EYLÜL PAZARTESİ 1- İlçe seçim kurulları başkanlıklarınca, halkoylamasında görev alacak sandık kurulu görevlilerine eğitim verilmesi ve halkoylaması araç ve gereçlerini ihtiva edecek şekilde teslim edilmesi gereken malzeme torbalarının sandık kurulu başkanlıklarına teslimi ve göreve hazır duruma getirilmeleri. 2- Herhangi bir nedenle dağıtılamadığı için ilçe seçim kurulu başkanlığına iade edilen seçmen bilgi kağıtlarının , oy verme gününde seçmenler tarafından istenildiğinde verilmek üzere sandık kurulu başkanlarına teslimi.
07 EYLÜL SALI Taksirli suçlardan hükümlüler ile tutuklulara ait seçmen listelerinin askıdan indirilerek kesinleştirilmesi.
11 EYLÜL CUMARTESİ Propagandanın sonu (Saat: 18.00) (3376/5-a)
12 EYLÜL PAZAR 1- HALKOYLAMASI 2- Seçim yasaklarının sona ermesi (Saat: 24.00)

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber