Emniyet'te kadın sayısı artacak ?aile polisi' birimi de kurulacak

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 30 Mayıs 2010 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nuray BABACAN

Türkiye'ye yöneltilen en önemli eleştirilerden biri olan kadın istihdamının azlığı konusunda ilk somut adım, önümüzdeki dönem alınacak 20 bin polis kadrosuyla atılacak.

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, yeni alınacak polislerin yüzde 30'unun kadın olması için İçişleri Bakanı Beşir Atalay'la görüştü. Projenin ikinci önemli ayağı ise ?aile polisleri? olacak.

Karakollara kadın eli

Kadına yönelik şiddet olaylarında ilk başvuru yeri olan karakollarda, kadın polis sayısının arttırılması hedefleniyor. Şiddet mağduru kadınlar ve çocuklarla, kadın polislerin ilgilenmesinin psikolojik açıdan olumlu sonuçları olacağı belirtiliyor. TBMM'de 20 bin yeni polis alımına ilişkin yasa tasarısı, öncelikle yasalaştırılacak düzenlemeler arasında bulunuyor.

Aile polisi geliyor

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı önümüzdeki günlerde yeni bir işbirliğine de gidecek. Bu çerçevede, önümüzdeki günlerde Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde ?Aile Polisi birimi? kurulacak. Hizmetiçi eğitime tabi tutulacak polisler, karakollarda aile sorunlarına yönelik olaylara bakacak ve bu konuda uzmanlaşmaları sağlanacak.

?Erkek mesleği'ne son

Kavaf, halen 11 bin 527 olan kadın polis sayısının artması için harekete geçti. Kavaf, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak ve uluslararası sözleşmelerden doğan yükümlülükleri yerine getirmek için bu adımları atmak gerektiğini belirterek, şunları söyledi: ?Bu bağlamda erkek mesleği olarak görülen mesleklerde de toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması önemlidir. Güvenlik sektöründe, kadınların hem sahada hem de karar alma süreçlerinde daha fazla yer alması, toplumda karşılıklı anlayış ve hoşgörünün sağlanması için çok önemlidir. Emniyet teşkilatımız, kadın sorunlarına karşı bizlerin en büyük destekçisidir. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz yararlı işbirliğinin artarak devam etmesi, ülkemizde kadın-erkek eşitliğinin sağlanması açısından son derece önemlidir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber