Başbakan'a 'ankesörlü telefondan' tehdide dava

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2010 12:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyeti arayıp, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile kardeşi Mustafa Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik, "kendilerine dikkat etsinler" diyen daha sonra da "Bugün çok büyük bir eylem yapacağım" iddiasında bulunan kişi hakkında dava açıldı.

"BUGÜN ÇOK BÜYÜK BİR EYLEM YAPACAĞIM"

Ankara 11. Sulh Ceza Mahkemesi'nde "Devlet Büyüklerini Tehdit Etmek" iddiasıyla dava açılmasına neden olan olay şöyle gelişti:

12 Şubat'ta Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Polis Merkezi'ni arayarak amirle görüşmek istediğini belirten A.D. (41) , ismini vererek, "Başbakan kendine dikkat etsin, Bülent Arınç da kendine dikkat etsin, onları kalemimle vuracağım. Tayyip Erdoğan bana verdiği sözleri tutsun, Başbakan'ın kardeşi de verdiği sözleri tutsun, bugün çok büyük bir eylem yapacağım" diyerek, tehditte bulundu. Emniyet yetkililerinin, nerede bulunduğunu sorması üzerine Necatibey Caddesi'ndeki bir ankesörlü telefondan aradığını belirten A.D. polis merkezine gelmesi istendiğinde ise "Gelirsem beni tutarsınız" diyerek telefonu kapattı.

SUÇUNU KABUL ETTİ

Bunun üzerine harekete geçen polis, Necatibey Caddesi'ndeki bütün ankesörlü telefonları araştırmasına rağmen, A.D.'nin izine rastlayamadı. Bir gün sonra polis merkezine giden A.D., burada verdiği ifadede telefon konuşmasını kendisinin yaptığını kabul etti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, başlattığı soruşturma sonucunda A.D. hakkında dava açtı. Dava dosyasında, Başbakan Erdoğan, kardeşi ve Başbakan Yardımcısı Arınç, "müşteki" olarak yer aldı. A.D.'nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber