'AK Parti 2 milyon 700 bin kişiye iş buldu'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2010 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, AK Parti iktidarında ekonomik verilerde gelinen başarılı noktaya dikkat çekerek, "En basit örnekle net asgari ücret 184 TL iken 570 TL'ye çıktı." dedi.AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, İzmir'in önde gelen sanayici ve işadamlarının davetli olduğu bir toplantıya evsahipliği yaptı. Movenpick Otel'de düzenlenen buluşmaya Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir Milletvekilleri Erdal Kalkan, Tuğrul Yemişçi de katıldı.

İnşaat, sağlık, tekstil, demir çelik, alüminyum ve gıda ihracatı sektörlerinde faaliyet gösteren sanayici ve işadamları, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir Milletvekilleri Erdal Kalkan ve Tuğrul Yemişçi'ye sektörleriyle ilgili bilgi verdi. AK Parti'nin 8 yılda çok önemli atılımlar yaptığını belirten işadamları, bu icraatların istikrar sağladığını ve ülkenin önünü açtığını söyledi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, "AK Parti iktidarında 2 milyon 700 bin kişiye iş bulunmuştur." diyerek ekonomik verilerde gelinen başarılı noktaya dikkat çekti. Gönül, "İşsizlik var ama 2 milyon 700 bin kişiye de iş bulunmuştur. Bu arada her yıl 700 bin civarı kişi, köyden kente fazla iş yükü getiriyor. En düşük devlet memur maaşı 392 TL'den 1250 TL'ye, net asgari ücret 184 TL iken 570 TL'ye çıktı. En düşük Bağkur emeklisi aylığı 149 TL'den 550 TL'ye çıktı. KDV yüzde 18'den 8'e, en üst vergi dilimi yüzde 45'ten 35'e, Kurumlar vergisi yüzde 33'ten yüzde 20'ye inmiş ve tedavüldeki para misli ile artmış. En fakirle en zengin arasındaki kat sayı farkını 0,44'ten 0,38'e düşürmüşüz. Bankalarda kredi hacmi 32 kat artmış, faizler yüzde 62'lerde yüzde 9'lara düştü. İşveren üzerindeki istihdam yükü azaltıldı. Türkiye bu zorlu imtihandan alnının akıyla çıkan az sayıdaki ülke arasında yerini aldı." diye konuştu. Gönül, gelinen istikrarlı noktada, AK Parti'ye bugün her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu vurgulayarak, "Türkiye parçalanmış bir siyasi yapı içerisindeydi. AK Parti bu ortamda ihtiyaçtan doğdu ve millet tarafından kuruldu." şeklinde konuştu.

AK Parti'nin İzmir'i alma gibi düşüncesinin olmadığını, AK Parti'nin sadece İzmir için hizmet yapma düşüncesinde olduğunu belirten Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, "İzmir bize oy vermedi diye biz Beydağ Barajı'nı mı bıraktık? Adliye binasını mı bıraktık? Çevre yolunu mu bıraktık? Havaalanını mı bıraktık? Hepsini AK Parti yaptı. Gelinen noktada yerel yönetimler açısından, İzmir'in genelinde standartta bir gerileme olduğu açık. Burhan Özfatura'nın başkanlığı zamanından sonra İzmir'de ciddi hiçbir işin yapıldığını göremiyorum."

İşadamlarına seslenen AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak ise "Hükümetimiz 8 yıldan beri çok büyük hizmetlere imza attı ve atmaya devam edecek. Biz tarih yazan bir partinin parçası olmaktan gurur duyuyoruz. AK Parti olarak İzmir'de kazanabiliriz. İzmir'in, Bursa'dan veya Kocaeli'den hiçbir farkı yok. Yüzde 30 oy oranı az değil, ancak biz bunu yeterli görmüyoruz. Teşkilatlar olarak İzmir'deki özeleştiriyi yaparak çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Biz bu oy oranını yüzde 40'ların üstüne çıkaracağız. AK Parti icraatlarına İzmirli işadamları ne diyor?' çıkış noktasıyla bu toplantıyı düzenledik. Katılımınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

AK Parti İzmir Milletvekili Tuğrul Yemişçi, hükümetin 2002'den bu yana makro ekonomiyi büyük bir denge ve hassasiyetle başarıyla yönettiğine işaret etti. Yemişçi, "Öte yandan hükümetimiz 'Siyasi istikrar ve güven' ortamını da sağladığı için bu günlere gelindi." diye belirtti. Erdal Kalkan da "Türkiye ciddi bir ivme kazandı. Ülke olarak dünyada hak ettiğimiz yeri aldık. Sistemden beslenenler bundan çok rahatsız oldu. Sizlerden beklentim bugüne kadar verdiğiniz desteğin devamıdır." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber