Şehitler, Kürtçe ağıtlarla uğurlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2010 07:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatay'ın İskenderun ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan dört asker dün son yolculuğuna uğurlandı. Acının düştüğü üç il gözyaşlarına boğuldu. Şehit erler İsmail Kartal ve Serhat Aslan'ın cenazesinde şehit yakınları Kürtçe ve Türkçe ağıtlar yakarak evlatlarına veda etti. Din görevlileri, cemaati provokatif söylemlerden ve eylemlerden uzak durması için uyardı.

Türkiye, dün Hatay'ın İskenderun ilçesindeki hain terör saldırısında şehit olan dört evladını daha son yolculuğuna uğurladı. Ateş'in düştüğü üç ilde binlerce vatandaş gözyaşları dökerek terörü lanetledi. Er Erhan Terletme İstanbul'da, Kerem Oğuz Erbay ve er Serhat Aslan'ın cenazeleri İzmir'de; İsmail Kartal'ın naaşı ise Erzincan'ın Kemah ilçesinde toprağa verildi. İsmail Kartal ve Serhat Aslan'ın cenazesinde şehit yakınları Kürtçe ağıtlar yakarak evlatlarını uğurladı. Son zamanlarda şehit cenazelerinde yapılan provokatif eylemler nedeniyle yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı gözlendi. Dinî yetkililer, cemaati provokatif söylemlerden ve eylemlerden uzak durması için uyardı.

Önceki günkü hain saldırıda iki evladını şehit veren İzmir dün acı bir gün geçirdi. Şehit Serhat Aslan ve Kerem Oğuz Erbay, İzmir'de gözyaşları arasında toprağa verildi. Serhat Aslan'ın cenazesi, amcasının evinin önüne getirildiğinde kadınlardan Kürtçe ağıtlar yükseldi. Tören boyunca güçlükle ayakta duran baba Hamit ve anne Hanife Aslan, cenaze boyunca hiç konuşmadı. Acılı annenin elini bir an olsun bırakmayan denizci kadın subay, destek olmaya çalıştı.Şehit erin cenazesi, kılınan namazın ardından Kadifekale Şehitliği'ne defnedildi.

İzmir'in ikinci şehidi Kenan Oğuz Erbay'ın Bostanlı Beşikçioğlu Camii'ndeki cenaze töreninde de acı vardı. Şehidin babası Ekrem Erbay ve annesi Gül Makine, tabutun başına gelerek dua etti. Baba Erbay, törene katılan Devlet Bakanı Mehmet Aydın'a sarılarak, "Benim oğlum yiğit oğlandı. Tek tek 50 kişi gelse ellisini de indirirdi. Ama kalleşçe arkadan vurdular." diyerek duygularını ifade etti. 4 aylık asker Erbay'ın cenazesi hemşehrisi şehit Serhat Aslan gibi Kadifekale Şehitliği'ne defnedildi.

İmam cemaati uyardı: Slogan atmayın

Ateşin düştüğü diğer bir il İstanbul'du. Şehit Deniz Topçu Er Erhan Terletme'nin cenaze namazı öğlen namazını müteakiben Üsküdar Selimiye Camii'nde kılındı. Cenaze töreni öncesi şehit er Erhan Terletme'nin naaşı son kez oturduğu mahalleye getirilerek helallik alındı. Terletme'nin babası Necati ve annesi Fatma Terletme, sinir krizi geçirdi. Güçlükle ayakta duran anne Terletme, "Buraya gelenler senin düğünün için toplanacaktı. Ama şimdi hepsi cenazende toplandı." diyerek, PKK'ya lanet okudu. Cenaze namazı öncesi imam, cemaati provokatif söylemlerden ve eylemlerden uzak durması için uyardı. Cami içerisinde herhangi bir slogan atılmamasını istedi. Bu tarz davranışların dinimize uygun olmadığını belirtti. Uyarılara rağmen bir grup vatandaş, namaz sonrası sloganlar atarak 1'inci Ordu Komutanlığı içerisinde devam edecek olan törene katılmak istedi. Fakat slogan atan grup içeri alınmadı. Şehidin cenazesi Beykoz Paşabahçe Mezarlığı'nda defnedildi.

Erzincan'daki törende İsrail protesto edildi

Erzincanlı er İsmail Kartal'ın cenazesi, dün helikopterle Kemah'a getirildi. Şehit cenazesinin Gülabibey Camii'ne getirilmesiyle alanda feryatlar yükseldi. Şehit annesi Neriman Kartal ile şehidin yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Türkçe ve Kürtçe ağıtların yakıldığı cenaze töreninin ardından, şehidin naaşı cenaze aracına konularak, yaklaşık 1 kilometre mesafedeki Kemah Sultan Melik Mezarlığı'na kortej eşliğinde götürülerek toprağa verildi. Kortejde Türk bayrağı açılarak, şehit yakınları ve törene katılanlar terör örgütü PKK'ya lanetler yağdırdı. Cenazede İsrail aleyhine de sloganlar atıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber