Çukurova Kalkınma Ajansı, 2 bin kişiye istihdam sağlayacak

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 02 Haziran 2010 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana ve Mersin'e hitap eden Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA), verdiği maddi hibe desteklerle hem ekonomiye hem de istihdama büyük katkı sağlıyor.

ÇKA'ya geçen yıl 454 proje başvurdu. Bunlardan 89'u hibe almaya hak kazandı ve 16.5 milyon TL hibe dağıtıldı. Bu sene ise 606 proje başvuru yapmıştı ve kazanan 106 proje sahibi çarşamba günü saat Seyhan Otelde Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın da katılacağı bir törenle açıklanacak. 106 projeye ÇKA 25 milyon TL hibe desteğinde bulunacak. Geçen yıl ve bu yıl kazanan projelerden dolayı yaklaşık 2 bin kişiye de istihdam sağlanmış olacak.

?İŞSİZLİĞİN PANZEHİRİ OLACAK'

Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veysel Parlak da ?Türkiye'deki 26 Kalkınma Ajansı tam faaliyete girdiğinde yıllık yaklaşık 50 bin insanımıza istihdam sağlayacak. Bunun yanı sıra üretim, ihracat, döviz girdisi, kalite, firmaların rekabet gücü, teknoloji hacmimizde hayli yükselecek. Çukurova Kalkınma Ajansı olarak, KOBİ projelerine yüzde 40, sosyal projelere yüzde 85 ve altyapı projelerine yüzde 60 oranında hibe desteği veriyoruz. Bundan yola çıkarsak bu yıl 25 milyon TL hibe vereceğiz ancak proje sahiplerinin eş finansman katkısı ile yatırımların toplam hacmi 55 milyon TL'yi geçiyor. Kalkınma ajansları, Türkiye'de işsizliğin panzehiri olacaktır. Buna inancımız tam? diye konuştu. ? HAKAN KÖKER ADANA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber