Milletvekilinin kalçasının kırıldığı iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2010 19:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BDP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, aralarında BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır'ın da aralarında bulunduğu bir grup partilinin, Silopi'de açıklama yaparken, saldırıya uğradığını, Bayındır'ın kalçasının kırıldığını iddia etti.

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık da 2. madde üzerinde yaptığı konuşmada, Birdal'ın bu açıklamasına rağmen Meclis Başkanvekilinin ve milletvekillerinin geçmiş olsun dileğinde bulunmadığını belirterek, buna isyan ettiklerini ifade etti.

Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin lideri Mesud Barzani'nin, Türkiye ziyaretine işaret eden Sakık, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Irak'a yaptığı bir ziyaret sırasında Barzani ile çekilmiş bir fotoğrafını gösterdi. Sakık, "Davutoğlu, Barzani duruyor. Türk bayrağı, Irak bayrağı ve Kürt Federal Meclisinin bayrağı var. Bugün davet ediyorsunuz, Türk bayrağını koyuyorsunuz ama oranın bayrağı konulmuyor. Uluslararası arenada mahkum olan Sudan Devlet Başkanı, devlet protokolüyle karşılanıyor" diye konuştu.

Sakık'ın konuşmasından sonra birleşimi yöneten Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu, TBMM'nin, milletvekillerine yapılan her türlü saldırıyı her zaman kınadığı gibi bunu da kınadığını ifade etti.

Konuyu daha ayrıntılı öğrendikten sonra açıklama yapmak istediğini söyleyen Mumcu'ya, Birdal, kendilerine itibarın olup olmadığını sordu. Mumcu, TBMM'nin, milletvekillerine yapılan saldırıyı görmezden gelemeyeceğini kaydetti. Tasarının görüşmeleri 3. madde üzerinden devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber