Sokak düğünlerini yasaklayan yönetmelik yayımlandı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Haziran 2010 00:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçtiğimiz günlerde sokak düğünlerinin yasaklanacağına dair haberler basında yer almıştı. Konuya dair "Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği" bugün yayımlandı. Yönetmelikte "Çok hassas kullanımlar:" şu şekilde tanımlanmıştır.

"Konut, yataklı hizmet veren sağlık kurumları, eğitim kurumları, çocuk ve yaşlı bakım evleri, canlı müzik izni almış olan oteller hariç diğer oteller, açık arazideki ve yerleşim alanı içindeki sessiz alanlar gibi kullanımları"

Yönetmeliğin 26. maddesinin (ı) bendi ise şu şekildedir.

" ı) Çok hassas kullanımları etkileyebilecek şekilde yakınında, bitişiğinde, altında veya üstündeki alanlarda konser, gösteri, miting, tören, festival, düğün ve benzeri gibi açık hava faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi yasaktır. Bu faaliyetler çok hassas kullanımların bulunduğu alanlarda ancak İl Mahalli Çevre Kurulu Kararı ile belirlenen alanlarda yapılabilir. Orta derece hassas kullanımların bulunduğu alanlarda bu tür faaliyetlerden çevreye yayılan gürültü seviyesi Leq gürültü göstergesi cinsinden mevcut arka plan gürültü seviyesini 5 dBA'dan fazla aşamaz."

Yönetmeliğin tam metni için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber