Üniversitede ihale soruşturmasında 3 kişi tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2010 20:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Niğde Üniversitesi'nde başlatılan ihaleye fesat karıştırma soruşturması kapsamında jandarma tarafından gözaltına alınan 8 kişiden 3'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Niğde Jandarma Komutanlığı'nın teknik takibine takılan ve Niğde Üniversitesi'nde görevli olan 3 kamu görevlisi, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Uzun bir süredir Niğde Üniversitesi Yapı İşleri bölümünde meydana gelen yolsuzluk ve ihaleye fesat karıştırma olaylarını takip eden jandarma ekiplerinin elde ettiği bilgiler ışığında Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Niğde Üniversitesi'ne iki kez operasyon düzenleyen jandarma 3 kamu görevlisini kampüs binasında gözaltına aldı. Aynı saatlerde Adana, Ankara, Eskişehir ve Konya bağlantılarını da tespit eden jandarma ekipleri aynı saatlerde bu illerde de eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Bu illerde de aralarında inşaat firması yetkililerinin de bulunduğu 5 kişiyi gözaltına alındı.

8 zanlı ilk sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye çıkarıldı.

Niğde Adliyesi'nde hâkim karşısına çıkartılan 8 kişiden Abdülkerim Ö., Mustafa C. ve Nihat S. olmak üzere 3 kamu görevlisi tutuklanarak cezaevine gönderildi, 5 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber