Yargıçlara video şantaj

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 05 Haziran 2010 10:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon'un yargı ayağı olarak adlandıran operasyonda gözaltına alınanların, bazı sanıkların tahliyesini sağlamak için ?yüksek dereceli yargı'ya video görüntülerle baskı yaptıkları öne sürüldü

BÜNYAMİN DEMİRKAN İSTANBUL

Ergenekon soruşturması ?yargı dalgası?nda gözaltına alınan şüphelilerin, davanın Erzurum ve İstanbul'daki bölümlerinde istedikleri doğrultuda ?tahliye? kararları çıkarabilmek için yargı mensuplarını ?cinsel içerikli görüntülerle? şantaj yaptıkları iddia edildi. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube'de sorguları tamamlanan avukatlar T. B., A. E. K. K. ve eşi H. K. İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı M. C. ile Atletizm Federasyonu Asbaşkanı H. Y. İstanbul Adliyesi'ne çıkarıldı.

YÜKSEK DERECELİ YARGIYA BASKI

Operasyon kapsamında yapılan değerlendirmede, şüphelilerin, Yargıtay ve Danıştay'da görülen çok önemli davaları rüşvet ve tehditle yönlendirmenin yanı sıra, Ergenekon soruşturmasının Erzurum ve İstanbul'da görülen davalarını da etkilemek için çalıştıkları iddia edildi. Şüphelilerin, Ergenekon süreci ile ilgili hakimleri takip ederek özel ilişkilerini kaydettikleri bu görüntülerle de istedikleri kararların çıkartılması için santaj yaptıkları iddia edildi. İP'li M.Ç'nin de aralarında bulunduğu 6 zanlı tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Şahin'i rahatlatan rapor

Özel Harekat Dairesi Eski Başkanı İbrahim Şahin'de ele geçirildiği iddia edilen suikast, tedhiş planları ve Gölbaşı'nda bulunan mühimmatla ilgili kroki üzeride Adli Tıp Kurumu'nun yaptığı inceleme tamamlandı. Üç uzmanın imzası bulunan 21 Mayıs 2010 tarihli raporda, belgelerin Şahin'in eli ürünü olmadığı bildirildi.

TAHLİYE BASKISI

Ergenekon soruşturması ?yargı dalgasında? gözaltına alınan Doğu Perinçek`in avukatı Mehmet Cengiz, daha önce mahkeme heyetine ?görevden alınacaksınız? tehditinde bulunmasıyla gündeme gelmişti. Birinci Ergenekon davasında duruşma sırasında, Doğu Perinçek'in ardından söz alan avukatı Mehmet Cengiz, Danıştay davasına bakan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin daha önce üye hakimin yönelttiği soruları sorduğunu söyleyerek ?Türkiye'nin tek yargıçları siz misiniz? Yarın siz görevden alındığınızda yerinize gelenler aynı soruları mı soracak? sözleriyle mahkemeyi tehdit etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber