Kadroya geçen 4/B'li öğretmen, kadrolu göreve başlamak zorunda!

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Haziran 2010 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

.

2010 Haziran dönemi kadrolu öğretmen atamaları 05.06.2010 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Bu atamalarda daha önce 4/B Sözleşmeli öğretmen olarak görevlendirilenler de başvuru yapmışlardır. Başvuru yapan 4/B li öğretmenlerin bir kısmı kadrolu olarak atanmışlardır.

Kadrolu olarak atanan bu öğretmenlerimizden bazılarından;

?Sözleşmeli öğretmenim, kadrolu olarak atandım fakat Sözleşmeli olduğum kurumdan ayrılmak istemiyorum. Bu durumda kadrolu olarak atandığım yerde göreve başlamasam Sözleşmeli öğretmen olarak devam edebilir miyim??

Şeklinde sorular gelmektedir.

Bu durumda olan öğretmenler göreve başlamak zorundadırlar. Aksi halde sözleşmeli öğretmen olarak devam edemeyecekleri gibi bir yıl süre ile öğretmenliğe yeniden başvuramayacaklardır.

Çünkü konu ile ilgili açıklama ?Haziran 2010 Öğretmen Atama Kılavuzunda? aşağıdaki şekilde açıklanmıştır.

7.3. Sözleşmeli Öğretmenlerin Başvuruları

Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarında hâlen sözleşmeli öğretmen olarak görev yapanlar, gerekli şartları taşımaları kaydıyla ilk atama kapsamında kadrolu öğretmenlik için başvuruda bulunabileceklerdir. Kadrolu öğretmenliğe atanamayanların bulundukları eğitim kurumundaki görevleri ve sözleşmeleri devam edecektir.

Sözleşmeli öğretmenlerden kadrolu öğretmenliğe atananlar, atandıkları ilde göreve başlamak zorunda

olduklarından görevli oldukları eğitim kurumlarının bağlı olduğu il/ilçe millî eğitim müdürlüğü ile yapılan sözleşmeleri feshedilecektir.

Bu maddede yer alan ?atandıkları ilde göreve başlamak zorunda olduklarından görevli oldukları eğitim kurumlarının bağlı olduğu il/ilçe millî eğitim müdürlüğü ile yapılan sözleşmeleri feshedilecektir.?

İfadesi göreve başlamak zorunda olduklarını belirtmekle beraber bu şekilde ataması yapılan Sözleşmeli Öğretmenlerin sözleşmelerinin feshedilmesini belirtmektedir.

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber