Teç-Sen: 2. memurluk sınavının açılması için eylemdeyiz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2010 10:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (Teç-Sen) 7 Haziran- 11 Haziran tarihleri arasında '70 puan barajın kaldırılması ve 2. memurluk sınavının açılması' için tüm Türkiye'de teşkilatları ile 'Dilekçe eylemi' başlattı.

Teç-Sen'den yapılan açıklamada, müdür ve müdür yardımcılığı sınavında başarı puanının 60, anadolu liseleri seçme sınavında başarı puanının 40 olduğu belirtilerek şunlara yer verildi: "Memurluk sınavında başarı puanının 70 olarak belirlenmesinin Milli Eğitim Bakanlığı'nın kendi personellerine adil davranmadığını göstermektedir. Sınava giren adayların yüzde 78'i başarısız olmuştur. Bakanlıkça 5 bin adet boş memurluk kadrosu ilan edilmiş olup sınav sonuçlarına göre 3500 kadronun boş kalacağı tahmin edilmektedir. Bu sebeple 7 Haziran- 11 Haziran 2010 tarihleri arasında '70 puan barajın kaldırılması ve 2. memurluk sınavının açılması' için tüm Türkiye'de teşkilatlarımızla birlikte 'Dilekçe eylemi'nde olacağız."

Teç-Sen, eğitim çalışanlarının öncelikli sorunlarını Bakan Çubukçu'ya iletti

- Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (Teç-Sen), eğitim çalışanlarının öncelikli çözülmesi gereken sorunlarını Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya illetti.

Teç-Sen Genel Başkanı Ümit Demirel, Genel Sekreter S. Burçin Poyraz, Genel Teşkilatlandırma Başkanı Erol Kaçakoğlu, Genel Mevzuat ve Hukuk İşleri Başkanı Ali Güler, Genel Mali İşler Başkanı Muhammet Erbek, Genel Sosyal İşler Başkanı Niyazi Dağcı ve Sendika Kadın Kolları Başkanı Selda Selvi'den oluşan heyet ile Bakan Çubukçu ve bakanlık bürokratları ile eğitim çalışanlarının öncelikli çözülmesi gereken sorunları hakkında bakanlıkta toplantı yapıldı.

Yapılan toplantıda; eğitim öğretime hazırlık ödeneğinin tüm eğitim çalışanlarına ödenmesi, fazla mesailerin ücretlendirilmesi, ek ders alan eğitim çalışanlarına denge tazminatı ödenmemesi ve yapılan ek ders iyileştirmesinde kapsam dışı bırakılmaları nedeniyle oluşan sorunlar, atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin çıkarılması, görev tanımlarının yapılması, görevde yükselme sınav süreçlerinde yaşanan sorunlar ve görevde yükselme sınavlarının belirli bir takvime göre yapılması, personel ihtiyacı, merkezi sistem sınavlarında tüm eğitim çalışanlarının görev almasının sağlanması, Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavları'ndaki kontenjan sorunu, eğitim çalışanları çocuklarının faydalanabileceği kreş ve etüt merkezlerinin oluşturulması ile ilgili konularda eğitim çalışanlarının yaşadığı sorunlar ve sendika olarak çözüm önerilerimiz konuları görüşüldü.

Toplantı sonucunda Bakan Çubukçu; "Sivil toplum kuruluşları ve sendikaların görüşleri çok önemli. İletilen sorun ve çözüm önerilerinin yönetim sürecinde yapacağımız faaliyetlere ışık tutacak. İletilen bu sorunların çözülmesi için yapılacak çalışmaları bakanlık bürokratlarınca sendikanızı ayrıca bilgilendireceğiz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber