Arınç'tan Zahit Akman'a: Ne işin var kardeşim senin Las Vegas'ta

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2010 18:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bülent Arınç milletvekillerinin, RTÜK üyelerinin yurtdışı seyahatleri ve aldıkları yolluklarla ilgili eleştirilere cevap verdi.

Arınç, TBMM Anayasa Komisyonunda, Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun Tasarısı üzerinde, milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.

Milletvekillerinin, RTÜK üyelerinin yurtdışı seyahatleri ve aldıkları yolluklarla ilgili eleştirilerine de yanıt veren Arınç, TBMM Başkanı olduğu dönemde de yurtdışı seyahatleri konusunda titiz davrandığını ve gidenlerden aynı hassasiyeti beklediğini söyledi.

Arınç, gerekli olan yurtdışı toplantılara gidilmesi gerektiğini vurgulayarak, ''Yurtdışına gidenlere, '5 yıldızlı otellerde kalmayın' dedim. Gidiş-dönüş günlerini kısıtladım. Las Vegas'ta bir toplantı... Ne işin var kardeşim orada senin, nedir bu toplantı? Türkiye ile ne kadar ilgilidir? İlk defa mı oluyor, geçmişten bu yana devam mı ediyor? Orada bir oturum başkanlığı mı yapıyorsunuz, sunacağınız bir rapor mu var?'' diye konuştu.

RTÜK Başkanı Davut Dursun ve üye Mehmet Dadak ile İzlanda'ya gittiğini dile getiren Arınç, ''İsraf varsa, bunu önlemeliyiz. Kurumun artık Akman ya da başka bir şeyle üstünün örtülmesine, gölgelenmesine izin vermemek lazım'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber