Memur-Sen: Milletimiz üç beş yargıcın engellemesine müsaade etmeyecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2010 14:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "CHP, paketi Anayasa Mahkemesi'ne taşıyarak, bir kez daha gerçek yüzünü göstermiştir. Halkçılığını rafa kaldırmıştır. Ama milletimiz kararları üç beş yargıcın engellemesine müsaade etmeyecek." dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, son günlerde ortaya atılan kadrolaşma iddialarını ve CHP'nin anayasa paketine yaptığı itirazı CİHAN'a değerlendirdi.

Gündoğdu, Ergenekon davası kapsamında sorgulanan Seyfi Oktay'ın Yargıtay'daki üye seçiminde etkili olduğu yönünde ses kayıtlarının ortaya çıktığının hatırlatılması üzerine, "Enerji Bir-Sen'in yetkisini ve hükümete yakınlıkla eleştiren zavallılara Seyfi Oktay'a bakmalarını öneririm. Dün Seyfi Oktay 13 bin kişiyi atıyorken, bugünkü gibi KPSS gibi bir kriter de yokken, istediklerini atıyorken niçin solcular ya da bugünkü tanımıyla niçin KESK'liler sorusu sorulduğunda 'ne yani, ülkücüleri, inananları, memur-sen'lileri mi atayacağım' demiş oluyordu." şeklinde cevapladı. Gündoğdu şöyle konuştu: "Dolayısıyla o günkü kadrolaşmanın, bugün kadroya aldığı insanlara ideolojisi doğrultusunda 'sizi işe ben aldım, borcunuzu ödeyin, derin görevinizi yapın, derin devletle işbirliği yapın, bu millete haddini bildirin' diye ulusalcı bir yaklaşımla sağına soluna diğer örgütleri de alarak çağrıda bulunduğuna tanıklık ediyoruz."

CHP'nin anayasa paketine yaptığı itiraz dilekçesini kabul edip paketi şekil yönünden inceleyecek Anayasa Mahkemesi için ise Gündoğdu, kuvvetler ayrılığı ilkesine dikkat çekti. Gündoğdu, şöyle konuştu: "Bu Anayasa Mahkemesi'nin işi olmamalıydı. Bu yönü ise büyük bir eksikliktir. Ümitvar olacağımız yönü de, hala bu bizim işimiz değil diye karar çıkmasını ummak. Şekil olarak inceleme kararı aldılar. Yerindelik denetimi yapılmayacağı anlaşılıyor. Ama öteden beri dillendirdiğimiz yasama yürütme yargı kuvvetler ayrılığının rayına oturması gerekir. Bunun için de yeni bir anayasaya ihtiyaç var söylemi anlamlı hale geliyor."

CHP'nin gerçek yüzünü gösterdiğini iddia eden Gündoğdu şöyle devam etti: "CHP bunu Anayasa Mahkemesi'ne taşıyarak, bir kez daha gerçek yüzünü göstermiştir. Halkçılığını rafa kaldırmıştır. 1990 yılında kendi hazırladığı raporunu inkar etmiştir. Anayasa Mahkemesi de yeni bir sınava tabidir. 365 dayatmasında olduğu gibi, başörtüsü kararında olduğu gibi, alanı olmayan, yasamanın alanında olan konuya müdahale edip, Meclis'i devre dışı mı bırakacak? 'Yok bu bizim işimiz değil, bu anayasanın Anayasa Mahkemesi'ne vermediği yetkileri kullanıyoruz ki anayasanın üzerinde Anayasa Mahkemesi olamaz' demesi lazım."

"MİLLETİMİZ UYANACAK"

Anayasa Mahkemesi başta olmak üzere, darbe ürünü kurumlardan pozitif yaklaşım beklemediğini belirten Gündoğdu, "Anayasa Mahkemesi, HSYK, YAŞ, Milli Güvenlik, YÖK bunların tamamı bir darbeden sonra itlaf edilmiş darbe ürünleridir. Milletimiz uyanacak, Anayasa Mahkemesi ne derse desin, kararlılıkla milletin anayasasını isteyecek. Milletin adına verilen kararları 3 -5 yargıcın engellemesine müsaade etmeyecek." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber