Gazze konvoyunda yer alan sivil toplum kuruluşları toplantı düzenledi -Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Haziran 2010 15:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İsrail'in, Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisine uluslar arası sularda düzenlediği saldırının organizasyonda yer alan sivil toplum kurulaşları ortak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Özgür Gazze Hareketi'nden (Free Gaza Movement) Greta Berlin, Gazze Ambargosunu Kırma Avrupa Kampanyası Grubu'ndan Kahaled Turani 'Gazze'ye Gemi İsveç' Grubu'nda Yahudi asıllı Dror Feiler ve 'Gazze'ye Gemi Yunanistan Grubu'ndan Dimitris Plinois hazır bulundu.

"BU KAMPAYADA YER ALMAKTAN GURUR DUYUYORUZ"

Vakfın Fatih'teki binasında yapılan toplantıda konuşan Özgür Gazze Hareketi'nden Greta Berlin, organizasyonda yer almaktan mutlu olduğunu belirterek, İHH'nın düzenlediği bu yardım kampanyasında görev almaktan gurur duyuyorum' diye konuştu.

"DAHA FAZLA GEMİYLE GAZZE'YE GİDECEĞİZ"

"Gazze'ye Gemi Yunanistan" Grubu'ndan Dimitris Plinois ise İsrail'in bütün propagandalarına rağmen yılmayacaklarını ve daha fazla gemiyle Gazze'ye gideceklerini söyledi. Gazze Ambargosunu Kırma Avrupa Kampanyası Grubu'ndan Kahaled Turani ise İsrail'in 2 suç işlediğini ifade etti. Turani, 'insanların öldürülmesi' ve ' İsrail'in özür dilememesi' bu 2 suçun olduğunu söyleyerek 'tarafsız bir soruşturma yapılması gerekiyor' diye konuştu. "Gazze'ye Gemi İsveç" Grubu'nda Yahudi asıllı Dror Feiler de bunun bir insanlık meselesi olduğunu belirterek, İsveç'in İkinci Dünya Savaşı sonrası Yahudiler zor durumdayken onlara yardım ettiğini söyledi.

"EL KOYDUKLARI GÖRÜNTÜLERİ VERSİNLER, DÜNYA NE OLDUĞUNU GÖRSÜN"

Şimdi de aynı şeyi Gazze için yaptıklarının altını çizen Dror Feiler, "Onlar bizim misyonumuzu durdurmaya çalıştılar, ancak biz geri adım atmayarak daha fazla gemiyle devam edeceğiz. Ben İsraillilere çağrıda bulunuyorum, gemide el koydukları tüm görüntü ve fotoğrafları versinler, dünya bunları görsün ve tarafsız şekilde kararını versin" şeklinde konuştu.

"BİZE MOSSAD'IN SORDUKLARINI SORUYORLAR"

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım ise bazı yazarların İsrail yanlısı yazılar yazdıklarını söyleyerek, "Bu yazarlara soruyorum açık denizde saldırıya uğrayan bizim değil de neden onların yanında yer alıyorlar. "Bize 'neden sopa kullandınız' diye soruyorlar. Bizim evimize geldiler ve insanlarımızı öldürdüler. Ben tabak ta kullanırım sopa da.

Bize MOSSAD tarafından sorulan soruların aynısı soruluyor. Acaba oradan aldığınız eğitimle mi bu soruları soruyorsunuz' diye konuştu.

"BİZ ORADA SİZİN KAYBETTİĞİNİZ İNSANLIĞI ARIYORUZ"

Yıldırım, Bazı yazarların kendilerine, "orada ne arıyorsunuz" diye sorduklarını belirterek "Ne utanmaz bir laf. Biz orada sizin kaybettiğiniz insanlığı arıyoruz. İsrail'in bu pisliğini saklamak için acaba ne aldınız. Attığımız plastik tabak, tuttuğumuz su hortumu. Arkadaşlarımız öldürülmeye başlayınca kendimizi demirlerle savunduk. İsrail'in bizi daha fazla öldürmesine izin vermediğimiz için özür dileriz" dedi.

"ŞİMDİ 61 GEMİLİK YARDIM TOPLANDI"

İsrail'e 'Meydan okuyoruz' diyen Yıldırım şöyle konuştu : ' Bizden çaldığınız fotoğrafları kamuoyuna gösterin. Haksızsak halk bizi yargılar. Biz yaralı askerleri tedavi ediyoruz, onlar bizi tekmeliyorlar. Sorgu sırasında sadece onlar bizi sorgulamadı, biz de onlardan bilgi aldık. Bizim en büyük savunmamız, saklayacak hiçbir şeyimiz olmaması.Sorgu sırasında Türkiye'de birçok insanı öldürdüklerini ve bizi de öldüreceklerini söylediler. Vazgeçmedik. Şu anda bir bölgede 61 gemilik yardım toplandı. Biz 9 gemiyi zor organize ettik. Şimdi 61 gemi oldu. Biz bu haksızlık Yahudilere, Hıristiyanlara bile yapılsa bu gemileri kaldırırdık. Üçüncü aşamada İsrail'i mahkum edeceğiz. Hem kamu vicdanında hem de hukuk önünde mahkum edeceğiz"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber