Şehit Bekiş'i 25 bin kişi uğurladı - Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Haziran 2010 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nin Ortaklar Köyü yakınlarında PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan 32 yaşındaki Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Cihangir Bekiş'in cenazesi memleketi Niğde'nin Bor İlçesi'nde yaklaşık 25 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Eşinin tabutuna kapanan 26 yaşındaki Sebahat Bekiş, ?Aşkım seninle gurur duyuyorum? dedi.

Şehit astsubay Cihangir Bekiş'in cenazesi Kenen Evren Mahallesi Okçu Sokak'taki baba evine getirildi. Kısa süre burada bekletilen cenaze, ardından Bor Paşa Camii'ne getirildi. Buradaki törene Niğde Valisi Alim Barut, Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Mustafa Bıyık, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, şehidin babası 59 yaşındaki Ahmet Bekiş, annesi 55 yaşındaki Sebahat Bekiş, kayınvalidesi ile aynı adı taşıyan eşi Sebahat Bekiş ile yaklaşık 25 bin kişi katıldı.

2 YIL ÖNCE EVLENMİŞTİ

Törende Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya sinir krizi geçiren şehit annesini teselli ederken, Vali Alim Barut da şehit babasına destek oldu. Şehit annesi ile babası güçlükle ayakta dururken, 2 yıl önce dünya evine girdiği eşinin tabutuna kapanan ve metanetli görünmeye çalışan Sebahat Bekiş'in son vedası ise herkesi duygulandırdı.

"AŞKIM SENİNLE GURUR DUYUYORUM"

Türk Bayrağı'na sarılı tabutu elleriyle okşayan yüzünü tabuta sürüp, hayat arkadaşını son yolculuğuna uğurlayan acılı eş, ?Aşkım seninle gurur duyuyorum. Canım benim biricik aşkım. Aşkım seni çok özledim? dedi. Bu sırada tabutun yanına gelen amca 49 yaşındaki Yaşar Bekiş de tabutu sevip, elini yumruk yaparak havaya kaldırdı ardından da, ?Vatan sağ olsun, vatan seninle gurur duyuyor. Şerefsizleri güldürmeyeceğiz? diye haykırdı.

Törenin ardından şehidin cenazesi omuzlara alınarak kısa süre taşındı. Alanı dolduran binlerce kişi de hep bir ağızdan, ?Dişe diş kana kan intikam intikam' ve ?Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı.Cenazeye katılan ve adını açıklamayan emekli öğretmenin de göğsüne ve sırtına ?Böyle giderse şehitler de ölür vatan da bölünür. Uyan Türk milleti' yazısı asması dikkat çekti.Şehidin cenazesi, götürüldüğü Bor Şehitliği'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber