Başbakanlık bürokratının evi aranmış

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 15 Haziran 2010 09:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TARIK IŞIK

ANKARA - Ergenekon soruşturması kapsamında, yargı içinde çete kurmak gerekçesiyle gözaltına alınan eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın eski özel kalem müdürü Başbakanlık bürokratı D.Y. hakkında idari soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonucunda suç unsuruna rastlanması halinde D.Y'nin memuriyetten uzaklaştırılmasının gündemde olduğu belirtildi.

Seyfi Oktay'ın eski özel kalem müdürü olan ve halen Başbakanlık'ta şube müdürü olarak çalışan D.Y'nin evine baskın yapıldığı haberleri basına yansımıştı. Haberlerin çıkmasının ardından Başbakanlık, D.Y hakkında idari soruşturma başlattı. D.Y'nin amirlerine evinin arandığını haber vermediği, Başbakanlığın olayı gazetelerden öğrendiği iddia edildi.

D.Y'nin evinin iddia edildiği gibi önceki gün değil, Seyfi Oktay'ın gözaltına alındığı 2 Haziran'da arandığı da ortaya çıktı. Başbakanlık, soruşturmayı yürüten savcılıktan konuyla ilgili bilgi istedi.

D.Y. Başbakanlık'ta verdiği ilk ifadesinde, hakkındaki iddiaları kesin bir dille yalanladı.

?Dostluğumuzu herkes bilir'

D.Y., Seyfi Oktay'ın eski özel kalem müdürü olduğunu ve dostluklarının ?bilinen bir şey' olduğunu söyledi. 45 yaşında ve bekar olan D.Y., Seyfi Oktay ile dostluğunun ?başka yerlere çekilmesine' anlam veremediğini de söyledi.

Başbakanlık'ça D.Y, hakkında yürütülen soruşturmada 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na aykırı bir davranışının olup olmadığına bakılacağı ifade edildi. Yasaya aykırı bir unsur tespit edilmesi durumunda D.Y'nin memuriyetten çıkarılmasının söz konusu olabileceği öne sürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber