Hastanede çalışan temizlik personeli bulaşıcı hastalıklara karşı aşılanacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2010 10:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hastanede çalışan temizlik personeli, bulaşıcı hastalıklara karşı aşı olacak. Hasta, hasta yakını ve çalışanları rahatsız edecek ter kokusu ve benzeri kokuları giderecek önlemler alacak.

Sağlıklı Nesiller Derneği ile Mesleki Yeterlilik Kurumu arasında, Meslek Standartı Hazırlama İşbirliği Protokolü çerçevesinde, temizlik personelinin yeterliliği için 'Hastane Temizlik Personeli Meslek Standartları Taslağı' hazırlandı.

Taslağa göre, temizlik personeli, kendisinde bulunan hastalıkları ilgili birimlere bildirecek. Bulaşıcı hastalıklara karşı aşı olacak. Hastalar hakkında bilgi alınarak ona göre temizlik yapılacak. Dönüştürülebilen malzemelerin geri kazanımı için gerekli ayırım ve sınıf­lama­nın yapılması; tehlikeli ve zararlı atıkların talimatlara uygun olarak diğer malzemelerden ayrıştırılması ve gerekli önlemlerin alınması; yanıcı ve parlayıcı malzemelerin güvenli bir şekilde tutulması; doğal kaynakların tasarruflu ve verimli bir şekilde kullanılması sağlanacak. Doğal kaynakların daha az ve verimli kullanımı için gerekli tespit ve planlama çalışmaları yapılacak.

Temizlik elemanı dış görünümüne de çok dikkat edecek. Buna göre, erkek personel saç ve sakal tıraşına dikkat edecek. Varsa küpe, kolye, yüzük ve saatini mesai saatlerinde çıkaracak. Giyilen ayakkabı ya da terliğin temizliğine büyük önem verilecek. Hasta, hasta yakını ve çalışanları rahatsız edecek ter kokusu ve benzeri kokuları giderecek önlemler alınacak. Taslağı; hastaneler, üniversite hastaneleri, özel hastane yetkilileri de inceleyerek görüş sunacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber