Tekin: Genel başkanın emrini kabul ettim

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2010 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Gürsel Tekin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün kendisini aradığını ve ''Beraber çalışacağız, yanımda olacaksın'' dediğini belirterek, ''Ben de sayın Genel Başkanın bu emrini kabul ettim, partimin emrinde olduğumu söyledim. Makam ve mevki ne olursa olsun hiç önemi yok'' dedi.

Tekin, partisinin İstanbul İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, CHP'de ''parti içi barışı sağlama'' misyonuyla il başkanlığı yaptığını belirterek, İstanbul'da CHP örgütüyle en kötü dönemlerde omuz omuza mücadele verdiklerini söyledi.

''Görevde bulunduğu 2.5 yıl içinde bilinçsizce yaptıkları hatalardan'' dolayı özür dileyen Tekin, tek hedeflerinin İstanbul'da CHP'yi iktidar etmek olduğunu, bunun için her türlü mücadeleyi verdiklerini, geçen yıl sadece 3 gün tatil yaptığını anlattı.

Yeni bir süreç başladığını, İstanbul kampanyasında İstanbul halkını heyecanlandıran Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'de büyük rüzgar yarattığını ve halkı heyecanlandırdığını ifade eden Tekin, ''Bu heyecanla İstanbul'da yaptığımız çalışmanın benzerini sayın Kılıçdaroğlu'nun yanında yapmak ve görev almak için Ankara'ya gidiyorum'' dedi. Tekin, eski İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek'in de yarın İstanbul teşkilatının başına geleceğini söyledi.

CHP'de parti içi barış konusunda verdiği mücadeleyi devam ettireceğini vurgulayan Tekin, ''Bir tek hedefimiz CHP'yi iktidar, sayın Kılıçdaroğlu'nu da başbakan etmektir. Kişisel olarak herhangi bir koltuk talebim olmadı. Ben CHP'de her türlü görevi yapabilecek biriyim. CHP'de sıradan bir üye olmak bile büyük bir şeref ve onurdur'' diye konuştu.

-''ÖNDER SAV İLE SORUNUM YOK''-

Tekin, ''Yeni göreviniz ne olacak'' sorusuna, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun dün PM toplantısından sonra kendisini aradığını ve ''Beraber çalışacağız, yanımda olacaksın'' dediğini belirterek, ''Ben de sayın Genel Başkanın bu emrini kabul ettim, partimin emrinde olduğumu söyledim. Makam ve mevki ne olursa olsun hiç önemi yok. Genel Başkan Yardımcılığı konusundaki kararı Genel Başkan verecek'' yanıtını verdi.

Gürsel Tekin, bir gazetecinin ''Genel Merkez, partideki ağırlığınızı bildiği için Tekin'i Ankara'ya almak zorunda kaldı. Bu bir siyasi rüşvettir'' şeklinde yorumlar yapıldığını anımsatarak, bu konudaki görüşünü sorması üzerine, ''Siyasi partilerde ve CHP'de siyasi rüşvet olmaz'' dedi.

Tekin, ''Önder Sav'ın, 'Kılıçdaroğlu'nu eline aldığını zanneden Tekin, adaylığını son 5 dakikada öğrendi' şeklinde açıklamaları oldu. Bu konuda neler diyeceksiniz'' sorusunu, ''Sayın Sav'ın kişisel görüşü. Böyle bir şey söz konusu değildir. Önder Sav ile aramızda hiçbir sorunum yoktur'' diye yanıtladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber