Kılıçdaroğlu: Medyaya sonuna kadar özgürlük tanıyacağız - Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2010 13:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''CHP'nin iktidarında bize eleştiren medyaya da hak ve özgürlükleri sonuna kadar tanıyacağız. Çünkü biz halkımıza hesap vermeyi namuslu bir görev kabul eden siyaset anlayışından geliyoruz'' dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Toplantıya başkanlık eden Grup Başkanvekili Muharrem İnce, oturum açarken İstanbu İl Başkanlığı'na atanan Berhan Şimşek'in de aralarında olduğunu belirterek, Şimşek'e başarılar diledi.

Geçen hafta sonu gerçekleştirdiği Tokat ve Amasya gezileri hakkında bilgi veren Kılıçdaroğlu, CHP'ye gösterilen ilginin sevindirici olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''AKP artık Türkiye'yi sağlıklı yönetme gücünü kaybetmiştir. AKP Türkiye için artık bir karabasandır. AKP Türkiye'yi yönetme gücünü kaybetmenin ötesinde günlük kısır tartışmalara mahkum olan ve halkın gündemini çalarak onun gerçeklerden kopmasını sağlayan bir konuma gelmiştir. Halkın sorunlarından kopmuştur, çözüm de üretemez noktaya gelmiştir. Sayın Başbakan'ın yaptığı dedikodu üreterek başka partilerin iç işlerine karışarak, suni gündemler üreterek Türkiye'yi gerçek gündeminden koparmaktır. Ama bizim görevimiz var. Biz Türkiye'nin gündemini halkın önüne koymaya her zaman kararlıyız ve aynı kararlılıkla devam edeceğiz.''

-''BAŞINIZA ÇALIN''-

AK Parti'nin ''açılım'' söylemini gündeme getirdiği günden bu yana Türkiye'nin 118 şehit verdiğini, son olarak da terörle mücadele eden kocasını yalnız bırakmamak için zor koşullarda eşinin yanında olan Pınar Akdağ'ın şehit edilmesinin milletin yüreğini burktuğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, ''Öyle bir noktaya geldik ki neredeyse Sayın Başbakan şehitleri suçlayacak. Akılla ve mantıkla bağdaşır yönü yok. Zemin kaybediliyor, zemin kayıyor, zemin kaybettikçe AKP daha baskıcı bir hal almaya başladı'' diye konuştu.

Son bir ayda kömür ocaklarında yaşamını yitiren işçilerin sayısının ise 31 olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, 21. yüzyılda mevcut teknoloji ile iki işçinin cesedine hala ulaşılamamış olmasını eleştirdi.

''Bu hükümet halka hizmet etmek için değil, halka hükmetmek, zulüm uygulamak, halkı baskılamak, onun özgürlüğünü elinden almak için çaba harcar bir konuma gelmiştir'' diyen Kılıçdaroğlu, toplumun tüm kesimlerinin sıkıntılı olduğunu, ancak bu sıkıntıları özgürce dile getiremediğini ileri sürdü.

-''HESAP VERMEKTEN KORKMUYORUZ''-

Bugün bir köşe yazısında ''bir kitap nedeniyle açılan adli soruşturmadan ve kitabı basan yayınevine de vergi denetim elemanlarının gönderildiğinden'' bahsedildiğini aktaran Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Bu ne adına yapılıyor? Demokrasi adına, hak adına, hukuk adına özgürlükler adına yapılıyor. Onun için her yerde söyledik, burada da söyleyeceğiz: Eğer siz bunları demokrasi adına, hukuk adına, hak adına, özgürlükler adına yapıyorsanız, alın o hakkı da, özgürlüğü de, demokrasiye de başınıza çalın. Tam bir korku imparatorluğu yaratmış durumdalar. Vatandaş telefon ediyor, 'efendim acaba telefonda söyleyebilir miyim?' Nedir sorun? 'Bizi dinliyorlar.' Nereden çıktı, nasıl oldu bu... Ama buradan yurttaşlarımıza söz veriyoruz, halkın iktidarında, CHP'nin iktidarında özgürlükler, demokrasi sonuna kadar olacak, haklar sonuna kadar kullanılacak.

CHP'nin iktidarında bize eleştiren medyaya da hak ve özgürlükleri sonuna kadar tanıyacağız. Çünkü biz halkımıza hesap vermeyi namuslu bir görev kabul eden siyaset anlayışından geliyoruz. Biz birileri gibi hesap vermekten, eleştirilmekten korkmuyoruz. Eleştirilmekten ve hesap vermekten korkarsanız bunun sonu baskıcı rejimdir, bunun sonu korku imparatorluğuna gitmedir, bunun sonu yurttaşın ağzını açmamasıdır, bunun sonu demokrasi değil, faşizmdir.''

EMEKLİLERE ZAM SÖZÜ

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin iktidarında, milli gelirdeki artışın emekli aylıklarına yansıtılacağını, sosyal güvenlik destek priminin aşamalı olarak kaldırılacağını, ''İntibak Yasası''nın çıkarılacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, ''kul hakkı yiyenleri sonuna kadar takip edeceklerini'' ifade etti. Kılıçdaroğlu, ''Derse ki Sayın Başbakan, 'kim bu kul hakkı yiyenler?' Etrafına baksın, aynaya baksın; ihaleye fesat karıştıran, naylon faturacı, hayali ihracatçı, siyasette zenginleşmeyi maharet sayanlar kimdir görsün. Bunun lamı cimi yok. Her şeyi affederiz kul hakkı yiyenleri affetmeyiz'' diye konuştu.

Emeklinin 18 yaşını dolduran ama evlenmeyen kızının sağlık sigortası primi yatırmaması durumunda sağlık hizmetlerinden yararlanmaması için yasa çıkarıldığını belirten Kılıçdaroğlu, ''Allah aşkına, tasarruf için bula bula emeklinin 18 yaşını doldurmuş kızını mı buldunuz? Tasarruf bu mu? İki dolandırıcılığı, yolsuzluğu önleseydiniz bunu karşılardınız. Faturayı niye emeklinin kız çocuğuna çıkarıyorsunuz'' diye konuştu.

-İNTİBAK YASASI-

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, emeklilerin ''İntibak Yasası''nın çıkarılmasını beklediğini ifade ederek, ''Ben söyleyeyim; AKP iktidar olduğu sürece hayatta çıkarmazlar. Çünkü emekliyi sevmiyorlar. Emekliyi yüceltmek değil, ezmek hoşlarına gidiyor'' görüşünü savundu. Bu haksızlığı halktan yana bir iktidarın kaldırabileceğini belirten Kılıçdaroğlu, onun CHP iktidarı olduğunu kaydetti. Kılıçdaroğlu, ''emeklilin uyanması ve CHP'yi görmesi gerektiğini'' söyledi.

Kuru soğan, yeşil soğan, patates, marul, et, sivri biber, pırasa ve ıspanak gibi ürünlerin fiyatlarındaki yıllık artışları hakkında bilgi veren ve mutfaktaki enflasyonun yüzde 36 civarında olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Merkez Bankası ne diyor? Gıda enflasyonunda Türkiye dünya ikincisi. Emekli bunu unutmasın. 4,6 maaşına zam yapıldı, mutfaktaki enflasyon yüzde 36, gıda enflasyonunda dünya ikincisiyiz'' şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, ''AKP'nin emekliyi ezdiğini, insaf diye bir kavrama sahip olmadığı'' savunarak, ''Çünkü, artık sırça köşkte oturuyorlar. Artık bunlar öyle toplumdan koptular ki toplumun sorunlarını bir köşeye bıraktılar, suni gündemlerin peşinde gidiyorlar'' dedi.

-''TÜRKİYE'Yİ AYDINLIĞA ÇIKARIN''-

Emeklilere vaatlerde bulunan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

''CHP iktidarında milli gelir artışından emekli aylıklarına yansıma olacak. Sosyal güvenlik destek pirimini aşamalı olarak kaldıracağız. İntibak Yasası'nı çıkaracağız. Emeklinin evlenmemiş kız çocuğu eskinden olduğu gibi ölünceye kadar anne ve babasının sosyal güvencesi altında olacak.

Biz aracıyız, söz veririz. Verdiğimiz sözün arkasında dururuz. Diğerleri gibi yapmayız. Her şeyi yerinde ve dozunda yaparız. Doğruyu sözleriz. Söylediklerimizi de hesabını kitabını yaptıktan sonra söyleriz. Emekli kardeşlerime sesleniyorum: Sandık geliyor. 9 milyon emeklisiniz, eşlerinizle beraber, çocuklarınıza da alın yanınıza ve sandığa gidin. Kendinize sahip çıkın. Kendi makus talihinizi kendi iradenizle kurtarın, Türkiye'yi de aydınlığa çıkarın. Sosyal devleti kuralım, refahı hep beraber tabana yayalım.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber