Danone: İsrail firması değiliz

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 16 Haziran 2010 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pek çok internet sitesinde İsrail ürünlerinin boykotu için yayınlanan boykot listesinde Danone'nin de adı geçiyor. Danone Türkiye Genel Müdürü Okay Eğdirici, yapılan bu boykot çalışmalarının kendilerini olumsuz etkilediğini söyledi.

ÖNLEMENİN YOLU YOK

Politik çalkalanmaların her zaman için ticareti etkilediğini belirten Eğdirici, ?Biz bu tip damgalar yemeye alıştık. Danimarka ile bir kriz yaşanınca biz Danimarka malı oluyoruz, İsrail ile kriz olunca da İsrail malı. Bizim hiçbir şekilde politik ve dini etiketimiz yok. 100'den fazla ülkede faaliyet gösteriyoruz. Bu tür yayınlar bizim işimizi bir nebze etkiliyor. Bunların önüne geçmenin yolu da maalesef ki yok? dedi. Türkiye'de 850 kişiye iş imkanı sağladıklarını söyleyen Eğdirici, Türkiye'deki ürünlerinin üretiminin ve hammaddesinin Türkiye'den sağlandığını belirtti.

SÜT FİYATLARI DÜŞMELİ

Süt fiyatlarının 2009'un ikinci çeyreğinden itibaren düşüşe geçtiğini belirten Eğdirici, şimdilerde fiyatın yüksek olduğunu vurguladı. Fiyatların düşmesi gerektiğini savunan Eğdirici, ?Kısa vadede canımız yanacak ama fiyatlar düşecektir. Dünyanın en pahalı etini tükettiğimiz gibi en pahalı sütünü de biz tüketiyoruz? dedi.

2 YENİ ÜRÜN ÇIKARDI

Danone Doğal Sofra ve Mutfak adı altında iki yeni ürün çıkardı. Danona Doğal Pazarlama Müdürü Aslı Yıldır, iki ürün arasında besin değeri açısından fark olmadığını ancak fiyat farkı olacağını belirten Yıldır, ?Ev hanımlar sofrada kullandıkları yoğurdu yemeklerin içinde kullanmaya kıyamıyor. Biz de bu yüzden Türkiye'de bir ilki gerçekleştirip bu alana yönelik ürün çıkardık. 1.5 kiloluk sofra ürününün fiyatı 4.45, mutfak ürününün ise 3.95 lira olacak? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Yorumlar

Bu haber yoruma kapatılmıştır!

Sonraki Haber