16 Haziran 2010'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2010 09:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kore'deki temaslarını tamamlayarak Türkiye'ye dönecek.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli'nde GOSB-Tadım Jale Yücel Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ni ziyaret ederek, GOSB Bölge Müdürlüğü'nde Organize Sanayi Bölgesi (OSB) başkanları ve bölge müdürleri ile toplantı yapacak. (12.30/14.30)

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, İstanbul WOW Otel'de yabancı basın mensupları ile toplantı yapacak ve İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nde TUSKON tarafından düzenlenen, yerli ve yabancı işadamları arasındaki ikili iş görüşmelerini ziyaret edecek. (09.30/11.15)

Türk Telekom, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ürdün Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanı Marwan Juma'a ile Suriye Telekomünikasyon Bakanı Emad Sabouni'nin de katılacağı toplantıyla yeni işbirliğini açıklayacak. (09.30)

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Eskişehir Valiliği'ni ziyaret edecek, çeşitli açılış törenlerine katılacak. Çubukçu, Osmangazi Üniversitesi 2009-2010 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni'nde bulunacak.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Yeditepe Üniversitesi'nde İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) tarafından düzenlenen 'Türkiye ve AB: Katılım Sürecinde Fırsatlar ve Sorunlar' konulu konferansa katılacak. (10.00)

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Çırağan Sarayı'nda Ortadoğu, Türkiye ve Avrupa Fiberoptik Sistemi Açılış Töreni'ne katılacak. (10.00)

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, DSİ Konferans Salonu'nda Küresel Isınma Kurultayı'na katılacak. (09.30)

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Rixos Grand Otel'de Tarım ve Kırsal Kakınmayı Destekleme Kurumu'nun tanıtım törenine katılacak. (10.15)

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, parti merkezinde Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Seyit Tümtürk'ü kabul edecek. (13.00)

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Genel Merkez'de, İşçi Partisi Genel Başkanvekili Mehmet Bedri Gültekin ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz'i kabul edecek. (17.00)

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret edecek. (16.00)

Türk İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu'nun (TUSKON) tertip ettiği Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü başlıklı organizasyon yapılacak.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, 100. Yıl Çarşısı İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda İl Koordinasyon Toplantısı'na başkanlık edecek. (14.00)

Özbekistan Başbakanlığı Bakanlar Kurulu Sektör Temsilcisi Furkat Rahimov başkanlığındaki 20 kişilik Özbekistan heyeti, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'ı ziyaret edecek. (11.00)

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konsey Üyesi Zeljko Komsıc ve Fahri Konsolos Kemal Baysak'ı, ardından Özbekistan Tekstil Sanayi Heyetini kabul edecek. (14.00-15.30)

İHD, gözaltına alındıktan sonra kaybolanlar için eylem yapacak. (12.30)

Bursa Kükürtlü Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu 'Türkiye'nin en başarılı kiişleri ve Türkiye'de en çok biz kitap okuyoruz' programı kapsamında ödül töreni düzenleyecek. İTO Başkanı Marat Yalçıntaş, Bursasspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'e de ödül verilecek. (14.00)

Karayolları Trafik Güvenlik Kurulu'nun 112. Toplantısı Emniyet Genel Müdürlüğü Dikmen Binası'nda yapılacak. (14.00)

Türk askerinin başına çuval geçirilmesinin arkasındaki isim Amerika Merkez Kuvvetleri Komutanı Orgeneral David Petraeus, Amerikan Senatosu'nda Afganistan ile ilgili bir oturum sırasında fenalık geçirerek başını masaya vurdu. Washington

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çin'deki resmi temaslarına bugün başlıyor. Bakan Günay, başkent Pekin'de Çin Kültür Bakanı Cai Wu ile görüşecek.

AVRASYA FEED

ABD'nin Güney ve Orta Asya'dan Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Robert Blake, Aşkabat'ta basın toplantısı düzenledi.

Moskova yakınlarında bulunan Troitsk kentinde, cins köpekler arasında, insanları boğulmaktan kurtarma yarışması düzenlendi.

SPOR

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Schuster, basın karşısında resmi imzayı atacak. (14.00)

2010 Dünya Kupası'nda H Grubu'nda Honduras-Şili ve İspanya-İsviçre, A Grubu'nda ise Güney Afrika-Uruguay maçları oynanacak. (14.30/17.00/21.30)

MKE Ankaragücü'nde Saray Spor Tesisleri'nde Polonya Milli Takım oyuncusu Mechel Zewlakow ile sözleşme imzalanacak. (13.00)

Profesyonel lig takımlarının transfer çalışmaları takip ediliyor.

Uludağ Üniversitesi, Bursaspor'un şampiyonluğunu, hazırladığı bir etkinlik ile kutlayacak. (18.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber