Kendini öğretmen gibi gösteren uyanık hademe ek ders ücreti bile almış

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 17 Haziran 2010 07:41, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Eskişehir'de duyanları şaşkına çeviren bir olay yaşandı. Bir hademenin, düzenlediği sahte evraklarla kendini öğretmen gibi göstererek iki yıl boyunca devletten 40 bin TL haksız kazanç elde ettiği ortaya çıktı.

Düzenlediği sahte bordroyu okulun panosuna yanlışlıkla asınca yakayı ele veren uyanık hademenin, ek ders ücreti bile aldığı tespit edildi. Olayla ilgili idari ve adli soruşturma başlatılırken, uyanık hademe başka okulda görevlendirildi.

Odunpazarı İsmet Paşa İlköğretim Okulu'nda hademe olarak görev yapan Serdar T. (34), 3 yıl önce okulun resmi yazışmalarını Milli Eğitim Bakanlığı ve diğer resmi kurumlar arasında getirip götürmekle görevlendirildi. Uyanık hademe, Bakanlık antetli sahte evrak düzenleyerek ilk önce kendini öğretmen tayin ettirdi. Sahte atama belgesini Maliye ile maaşların alındığı bankaya götürerek kayıtlara geçirtti ve bankada ismine hesap açtırdı. Bununla kalmayan Serdar T. sahte ek ders bordrosunu da düzenleyerek ek ders almaya başladı. Hademenin filmlere taş çıkartan uyanıklığı tam iki yıl sürdü. Devletten 40 bin TL haksız kazanç elde ettiği belirlenen hademenin uyanıklığı, düzenlediği sahte bordroyu okulun panosuna asmasıyla ortaya çıktı. Hademe, sahte bordroyu yanlışlıkla okulun panosuna asınca, bir öğretmen durumu fark etti ve okul idaresine şikâyette bulundu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Serdar T. ile ilgili idari soruşturma, Eskişehir Cumhuriyet Savcılığı adli soruşturma başlattı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

MEHMET KURU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber