Hastanede rehin kaldılar...

Haber Giriş : 26 Şubat 2005 19:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı'nın, "Ücret ödeyemeyen hiçbir hastanın rehin alınamayacağı" genelgelerine rağmen, İzmir'deki Konak Doğum Hastanesi'nin 800 ve 900 YTL tutarındaki tedavi ücretlerini ödeyemediği için rehin aldığı bildirildi. Hastalardan birisinin rehinden kurtulduğu, eşi askerde olan diğerinin ise halen hastanede bulunduğu belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, Konak Doğum Hastanesi'nde 3 gün önce erken doğum yapan ve eşi askerde olduğu için 800 milyon liralık faturayı yatıramayan Arife Uğuş, Naringül isimli bebeğiyle birlikte hastanede rehin kaldı. Oğlu askerde olduğu için evinin geçimini sağlamaya çalışan Gül Uğuş, gelinini ve torununu elinde bulunan 200 milyon lirayı verip, gerisini sonra ödemek koşuluyla hastaneden çıkarmak istediğini, ancak vezne yetkilisinin, "Paranın yarısını getirmezsen çıkaramazsın" dediğini ileri sürdü.

Çaresiz kalan Gül Uğuş'un, ev işlerine yardımcı olduğu Gül Kayra isimli vatandaşı arayıp yardım istediği, kendisinden istenilen belgeler ve evinin tapusuyla hastaneye gelen Kayra'nın da bebeği çıkarmayı başaramadığı öğrenildi.

Olayın basın mensupları tarafından öğrenilmesinin ardından hastanenin kapıları gazetecilere kapatılırken, daha önce paranın yarısı olmadan bebeğin verilmeyeceğini iddia eden hastane yetkilisi ise basının olaya karışması üzerine tavır değiştirdi. Hastaya kefil olan Gül Kayra'dan evinin tapusunu ve 200 milyon lira para alan yetkili, bebek ve annenin çıkmasına bundan sonra izin verdi. Naringül bebek de, zorlu bir mücadelenin ardından annesinin kucağında evine gidebildi.

Bu arada Naringül bebeğin yattığı odanın yanındaki bir başka odada yatan bir kadının da onlarla aynı kaderi paylaştığı ortaya çıktı. Bir hafta önce doğum yapan ve bebeğini kaybeden Güler Karaüzüm'ün (19), evlat acısını yüreğine gömmeye çalışırken ikinci darbeyle daha da yıkıldığı bildirildi. Bebeğini kaybeden annenin, yine hastane yetkililerinin "900 milyonluk faturayı ödeyemezseniz hastaneden çıkamazsınız" şeklindeki uyarısıyla karşılaştığı, eşi askerde olduğu için bu parayı ödeyemediği ve halen hastanedeki rehin durumunun sürdüğü kaydedildi. Hastane yetkilileri ise yaşanan iki rehin olayı hakkında açıklama yapmaktan kaçındı.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber