Peygamber'e hakaret eden öğretmene maaş cezası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2010 12:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencisine gönderdiği elektronik postayla peygamberlere hakaret eden öğretmene maaş kesme cezası verdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaptığı soruşma sonrasında Manavgat Toros İlköğretim Okulu'nda öğretmenlik yapan D.Ç. suçlu bulundu. Öğrencisine gönderdiği 27 mailden bazılarında 3 ilahi dinin peygamberi ile bazı siyasi liderlere hakaret eden D.Ç.'ye işten çıkartılmadan sonra en ağır ceza olarak kabul edilen maaş kesme cezası verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öğretmen D.Ç.'ye verdiği 30'da bir maaş kesim cezasında Toros İlköğretim Okulu Müdürü S.B.'nin inisiyatifini öğretmenden yana kullandığı belirtildi.

Öğrenci velisi Hasan Hüseyin Kaplan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün soruşturma sonrası öğretmene verdiği maaş kesim cezasıyla ilgili kararının tebliğinin Manavgat Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla eline ulaştığını, öğretmen D.Ç.'ye verilen cezayı komik ve yanlı bulduğunu açıkladı. Hasan Hüseyin Kaplan, konuyu Milli Eğitim Bakanlı Nimet Çubukçu'ya ileteceğini ifade ederek, soruşturmayı yapan müfettişin öğretmenin göndermiş olduğu maillerle ilgili bilgisayarlarda teknik hiç bir araştırma yapmadığını öne sürdü. Kaplan, elektronik postaların incelenmesi için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bilgisayar mühendisi talep edeceğini ifade eden Kaplan, "Öğretmene verilen cezayı komik ve öğretmeni ödüllendirme olarak görüyorum. Soruşturma süresince bilgisayarlardan gelen mailler hiç bir müfettiş tarafından incelemeye tabi tutulmadı. Bilinçli bir şekilde öğretmen korundu. Öğretmenin, elektronik posta aracılığıyla peygamberlere hakareti yanına kâr kaldı. Gönderilen maillerin tarihleri dakikası dakikasına, saniyesi saniyesine bilgisayarda kayıtlı. Bu işin sonuna kadar takipçisi olacağım. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun konuya el atmasını istiyorum." diye konuştu.

Öğretmen D.Ç., 5,5 ay önce bir öğrencisine değişik zamanlarda gönderdiği 27 mailden bazılarında 3 ilahi dinin peygamberine hakarette bulunmuştu.

Ayrıca öğretmen D.Ç.'nin gönderdiği maillerde 27 Mayıs 1960 askeri darbesi sonrası idam edilen Başvekil Adnan Menderes, Turgut Özal, Bülent Ecevit ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret eden resim ve figürler bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber