Sağlıkçı yıllık izinde de döner sermaye alacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2010 13:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, döner sermaye yönetmeliğinde yapılması öngörülen düzenlemeler ile ilgili çalışmayı tamamlayarak Maliye Bakanlığı'nın görüşüne sundu. Yeni yönetmelikte, sağlık çalışanlarının yıllık izinlerinde de döner sermayeden pay alması öngörülüyor.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci'nin, Sağlık Bakanlığı Performans Yönetimi ve Kalite Geliştirme Daire Başkanı Dr. Abdullah Öztürk ile makamında yaptığı görüşmede döner sermaye yönetmeliğinde yapılması öngörülen düzenlemeler konusu gündeme geldi.

Buna göre, Maliye Bakanlığı'nın onay vermesi halinde yayınlanacak yönetmelik değişikliğine göre sağlıkçıya hastalıkta ve yıllık iznin bir bölümünde de döner sermaye verilecek. Toplum sağlığı görevli çalışanlarının döner sermayeleri artacak. Hastalık nedeni ile 60 günü geçen süreler için yüzde 80 oranında döner sermaye ödenmesi yönünde düzenleme yapılacak.

Yıllık izin süresinin tamamının bir defaya mahsus kullanılması halinde 5 güne tekabül eden miktarı, iki defada bölünerek kullanılması halinde ise her iki dönem için 10 güne tekabül eden miktarı nispetinde döner sermaye ödemesi olacak. Toplum sağlığı merkezlerinde görev yapan personelin döner sermaye ek ödemeleri bölgelerine göre yüzde 20 oranında artacak. Taşınır kayıt kontrol yetkililerine yüzde 10 ilave ek puan verilecek.

Aynı branşta birden çok kliniklerde görev yapan asistanlar, başhekimlikçe uygun görülmesi halinde söz konusu klinikler tek klinik olarak değerlendirilip ortalama üzerinden döner sermaye alacak.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Maliye Bakanlığı'nın onayına sunulan yönetmeliği yeterli bulmadığını belirtti. Kahveci, yönetmelik değişikliklerinin Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından sendika bünyesinde bir komisyon oluşturularak mağduriyete ve hak kaybına sebebiyet veren hükümlerle ilgili her türlü hukuki girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber