CHP'li Muharrem İnce'ye 'taciz' suçlaması

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Haziran 2010 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

F.B. isimli Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesi bir bayan, kendisini rahatsız etmekle suçladığı CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce'den şikayetçi oldu.

Konu hakkında savcılığa başvuran F.B., İnce'nin mesaj yoluyla kendisine hakaret ve tacizde bulunduğunu iddia etti. Mesajların ise konuyu ilettiği avukat tarafından silindiğini belirtti. Savcılıktan telefonunu arayan ve kendisine mesaj gönderen numaraların kayıtlarının çıkartılmasını istedi. İddiayı yalanlayan İnce ise karşı dava açtığını açıkladı.


Muharrem İnce'nin memurlar.net'e gönderdiği açıklama için tıklayınız.


F.B., dün Ankara Cumhuriyet Savcısı Nadi Türkaslan'a ifade verdi. CHP'de siyasi olarak faaliyette bulunduğunu belirten şikayetçi F.B., lise öğrencisi kızının okuldaki bir sorununu iletmek için Muharrem İnce'ye gittiğini, sonrasında medeni iki insan gibi görüşmeye başladıklarını söyledi. İfadesinde İnce'nin kendisini telefonla arayarak beraber olma anlamına gelecek sözler söylediğini, ayrıca mesajlar attığını kaydetti. Konuyu, parti yönetimine ilettiğini, İnce'nin "Şantaj mı yapıyorsun?" diye tepki gösterdiğini aktardı. F.B., şöyle devam etti: "Benden özür dilemesi gerektiğini söyledim. Konuyu ilettiğim avukat Şenol Özel, İnce ile beni yan yana getirdi. Bana iş bulma, kızımı dershaneye yazdırma vaadinde bulundu. Kabul etmedim, avukattan savcılığa başvurmasını istedim. Ancak, avukata verdiğim telefonumda kayıtlı olan ve İnce tarafından gönderilen 37 mesajın silindiğini gördüm. Avukat, kendisinin silmediğini söyledi. Telefonumu arayan ve mesaj gönderen numaraların kayıtlarının çıkartılmasını istiyorum."

CHP Grup Başkan Vekili İnce ise iddiayı yalanladı. F.B.'nin birçok kişiyi hakkında bu tür iddialar ortaya attığını ileri süren Muharrem İnce, kendisinin de genel başkan vekili seçildiği için yıpratılmaya çalışıldığını savundu. İnce, ayrıca bu kişi hakkında haraket ve tazminat davası açtığını sözlerine ekledi.

ZAMAN


Muharrem İnce'den açıklama

Sayın Memurlar.net;

Bugün bazı gazetelerde, şahsımla ilgili bir takım gerçek dışı, asılsız, kötü niyetli iddialar, şantaj ve hakaretvari ithamlar ile Savcılık kanalı ile yapılan şikâyete ilişkin haberler çıkmıştır. Bu haberlerden birisi de sizin sitenizde yayınlanmıştır.

Öncelikle ifade etmeliyim ki, bu tür gerçek dışı, asılsız iddialar ile hakkımda suç duyurusunda bulunan kişiye karşı ben de 17.06.2010 tarihinde avukatım aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na Türk Ceza Kanunu'nun 267. maddesinde düzenlenen iftira suçu isnadıyla kamu davası açılması için başvuruda bulundum. Ayrıca söz konusu kişi hakkında haksız ve kötü niyetli iddiaları ve ithamları nedeniyle tazminat davası da açılmıştır.

Söz konusu kişinin bu yönde başka bir davasının da Ankara mahkemelerinde yürüyor olması manidardır.

Haksızlığa uğrayan, gerçek dışı, asılsız, kötü niyetli iddialar ile şantaj ve hakaretvari ithamlara maruz kalan ve hukuka inanan birisi olarak, adaletin er ya da geç tecelli edeceğine inancım tamdır.

Saygılarımla;

Muharrem İNCE

Yalova Milletvekili

CHP Grup Başkanvekili

Bu Habere Tepkiniz

Yorumlar

Bu haber yoruma kapatılmıştır!

Sonraki Haber