PKK'lılar 50 kişiyle saldırmış

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Haziran 2010 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi'nde Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Karaçalı üs bölgesine geçen salı gecesi saldırarak 1 uzman çavuşu şehit eden teröristlerin, son anda termal kameralarla tesbit edildiği ortaya çıktı.

Irak tarafında 50 kişilik terörist grubun belirlenmesiyle alarm verilirken, açılan ilk ateşle 1 askeri şehit eden teröristleri etkisiz hale getirmek için Mehmetçik, Irak'ın 3 kilometre içine kadar sıcak takip operasyonu yapmıştı. Savaş uçakları da teröristlerin havan ve uçaksaver yuvalarını vurmuştu.

Uludere'nin Irak sınırına sıfır noktasında Gülyazı Köyü Karaçalı Bölgesi'nde konuşlu birliğe PKK'lı teröristlerin Irak tarafından üç ayrı noktadan Doçka uçaksavar, roketatar ve makineli tüfeklerle yaptığı ve uzman çavuş Metin Tez'in şehit olduğu saldırının ayrıntıları ortaya çıkıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin saldıran teröristleri etkisiz hale getirmek için Irak topraklarının 2-3 kilometre içine kadar, hava destekli sıcak takipte 5 PKK'lı ölü ele geçirilmişti.

TERMAL KAMERALARDA FARKEDİLDİ

Gece yarısı Karaçalı üs bölgesinde konuşlu birlikteki Mehmetçiklerin dikkati, muhtemel bir faciayı önlediği ortaya çıktı. Üs bölgesinin gözetleme kulesinden termal kemaralarla bölgeyi gözetleyen asker yaklaşık 50 kişilik bir PKK'lı grubun saldırı için geldiğini görünce alarm verdi. Farkedildiklerini anlayan teröristlerin açtığı ilk ateşte Uzman Çavuş Metin Tez'i şehit olurken, bölgedeki askerler PKK'lılara anında karşılık verdi.

Ortasu Köyü'nden korucular da bölgeye gidip destek vermesiyle güvenlik güçleriyle teröristler arasındaki çatışma sabaha kadar sürdü. Teröristler Irak'ın Haftanin Vadisi'ne doğru kaçarken, özel eğitimli jandarma komandolar ile köy korucuları peşlerini bırakmadı. Sınırı geçerek Irak topraklarına giren jandarma komandolar ile korucuları, kendilerine pusu kurmak isteyen teröristlerle Irak toprakların da da çatıştı.

20 METRE KALA FARKEDİLDİLER

Çatışmaya katılan ve adını vermek istemeyen Ortasu Köyü'nden bir köy korucusu ?Gece Karaçalı'daki tepede bulunan üs bölgesinden büyük bir patlama sesi ve ardından yoğun silah sesi duyduk. Bunun üzerine biz de hızla hazırlanarak tepeye çıktık ve jandarma komandolarla birlikte PKK'lılara karşı çatıştık. Çatışma sabah saatlerine kadar sürdü. PKK'lılar karakola 20 metreye kadar yaklaşırken görevli bir asker tarafından termal kamerayla fark edilkmiş ve ani baskın böylece önlenmiş. Sabah saatlerinde Kuzey Irak topraklarına kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için jandarma komandolarla birlikte biz de peşlerine gittik. Irak topraklarında çıkan çatışmada ise ilk etapta öldürdüğümüz 2 PKK'lının cesedini Ortasu Jandarma Karakoluna getirdik? dedi

CUDİ VE KÜPELİ'YE GİDEN YOLLAR DİDİK DİDİK

Kuzey Irak'tan Türkiye'ye PKK'lıların geçiş noklarından olan Cudi ve Küpeli Dağları'na giden yollarda ise uzaktan kumandalı mayınlı saldırılara karşı sabah erken saatlerden itibaren zırhlı ve Jammer'li araçlar eşliğinde arama tarama faaliyetleri sürdürülüyor. Şırnak'tan Ortasu, Gülyazı ve Işıkveren bölgesine giden karayolu üzerinde bulunan jandarma kontrol noktalarında ise önlemler iki katına çıkarıldı. Kuzey Irak sınır şeridi boyunca uzanan karayolunda seyreden araçlar kontrol noktalarında didik didik arandıktan sonra geçişlerine izin veriliyor.

Cudi ve Küpeli'de PKK'lı etkisiz hale getirmek için başlatılan operasyonlar ise bütün hızıyla sürüyor. Hava destekli operasyonlarda, Sikorsky helikopterleri ile özel eğitimli jandarma komandolar operasyon alanlarına indirilirken, PKK'lıların saklanabileceği derin vadiler ve mağaralar ise Kobra helikopterleri ile sürekli bombalanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber