Erdoğan: Meclis çalışmaya devam edecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2010 17:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz taş atan çocuklarımızla ilgili konuyu samimiyetle takip edeceğiz ve parlamentodan çıkaracağız" dedi. Erdoğan, belirledikleri takvimde yer alan tasarılar çıkıncaya kadar TBMM'nin çalışmaya devam edeceğini bildirdi.

Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada Anayasa değişikliğinin TBMM'de görüşülmesi sırasında CHP ve BDP'li milletvekillerinin oy kullanma hürriyetlerini dahi kullanamadıklarını belirterek, bunun milletvekili olmanın tanımına ters olduğunu söyledi.

Milletvekillerini milli iradenin TBMM'ye gönderdiğini anlatan Erdoğan, "Madem benim düşüncelerimi temsil ediyorsun, oyunu kullanarak bunu tescil et. Evet dersin, hayır dersin, çekimser dersin ama oyunu tescil edersin. Gelip kürsüde 'zaman çalmak için ne yaparım' bunun tezgahtarlığına soyunma. Bir maddede 3-4 milletvekilinin olumsuz yaklaşımı neticesinde ki o da siyasi partilerin kapatılmasının zorlaştırmasını getiren bir maddeydi ve bundan devamlı dert yananlar dahi ne yaptılar, adeta zil takıp oynadılar" diye konuştu.

Erdoğan, kamuoyunda "taş atan çocuklarla ilgili düzenleme" olarak bilinen yasa teklifiyle ilgili olarak da "Biz taş atan çocuklarımızla ilgili konuyu samimiyetle takip edeceğiz ve parlamentodan çıkaracağız. Belirlediğimiz bir takvim var. Temmuz başına kadar bu takvim bitti, bitti. Aksi takdirde biz tatil matil dinlemiyoruz, bunları bitirene kadar yola devam ediyoruz. Beyefendiler de bizimle beraber kuzu kuzu Meclise gelecekler" dedi.

Yaptıkları hizmetlerin halk tarafından yeterince bilinmediğini belirten ve teşkilattan bu hizmetleri halka anlatmalarını isteyen Başbakan Erdoğan, TOKİ tarafından yapılan konutlara değinerek, şunları kaydetti:

"(Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri) Biz eser bırakıyoruz, eser. Onlar laf üretiyor biz eser üretiyoruz. Bunu da aslında kendi aralarında konuşuyorlar. 'Ya Allah var adamlar çalışıyor' diye konuşuyorlar. Ama parlamento kürsüsüne gelince zehir zemberek... Ama özele gelince 'ya biz muhalefetiz böyle konuşmak zorundayız' diyorlar. Gerçeği söyle. Kendi memleketine giderken uçak bulamıyordun be vicdansız, şimdi uçakla gidiyorsun. Gidecek yol yoktu. Şimdi 'iyi güzel de yol bozuldu' diyor. Ee bozulur, bozulursa yeniden yapılır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber