Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Cihaner, cezaevinden çıktı. İşte ilk açıklamaları/video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2010 19:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başsavcı İlhan Cihaner bugün 18.15 sıralarında tahliye oldu. Cihaner basın mensuplarının sorularına zehir zemberek cevaplar verdi.

İşte Yargıtay tarafından hakkında tahliye kararı verilen Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, cezaevinden ayrıldı. Sincan Cezaevi'nde işlemlerinin tamamlanmasının ardından salıverilen Cihaner, cezaevi çıkışı yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Birlikte suçlandığımız arkadaşlar 7 aydır, benim de 4 aydır hukuk ihlalleri sonunda özgürlüğümüz kısıtlandı. Kendimi hiçbir zaman tutuklu olarak görmedim. Yetkili ve görevli mahkeme önüne çıkmamıştık. Bugün ilk kez çıktım, onlar da hukukun gereğini yaptılar. Onlar da yapılmaması gereken hareketlerden söz ederek tahliyeme karar verdiler. Bu süreç devam eden bir süreç.

En çok zararı biz görmemize rağmen yurttaşlarımıza bir mesaj vermek istiyorum: Ne olursa olsun yargıya olan güvenin sarsılmaması gerekir. Ülkemiz, özellikle yargı, ideolojik saldırı altında. Yargının güvenilmez olduğu gibi tezler ileri sürülüyor. Oysa yargı bir ülkenin harcıdır. Yargıya ve adalete olan güven kalkarsa yurttaşların başvurabileceği tek yol sokaktır. Herkesin yargısal süreçlere sonuna kadar saygılı olması gerekir. Mutasyona uğramış bir DGM mahmkemeleri ile karşı karşıyayız. İnsanlar gündelik hayatlarını sürdürürken 'Dinleniyor muyuz?' kaygısını taşıyorsa bugün yaptığınız sıradan bir hareketin yarın terör suçu gibi karşısına çıkma ihtimali varsa bu faşizmdir. Bu ülkede inanıyorum ki daha özgür günleri yaşayacağız."

Cihaner soru üzerine, en kısa sürede görevine başlayacağını kaydetti.


Hürriyet Video'larını izlemek için Flash 7 veya daha yüksek eklenti yüklenmeniz gerekmektedir. Yüklemek için tıklayınız!!!

Yargıtay 11. Ceza Dairesi, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde, ''Ergenekon terör örgütüne üye olmak'' suçlamasıyla yargılandığı dava ile ''Görevi kötüye kullanmak'', ''Evrakta sahtecilik'' ve ''İmar kirliliğine neden olmak'' iddialarıyla Yargıtay'da yargılandığı davanın birleştirilmesine karar verdi. Bu kararın ardından Cİhaner tahliye edildi.

SAAT: 18:18 CİHANER CEZAEVİNDEN ÇIKTII!

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, cezaevinden çıktı. Tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen Cihaner, cezaevinden çıkışında basın açıklaması yaptı.

SAAT: 11:38:36 SES KAYITLARINDAKİ SENARYO UYGULANDI... CİHANER KURTARILDI!

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı da birleştirme kararının ardından her iki davada tutuklu tüm sanıkların tahliyelerini talep etti. Verilen aranın ardından Mahkeme heyeti Cihaner ve diğer tutukluların tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi.

Mahkeme ayrıca, Erzurum 2. ceza mahkemesi heyeti hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Cihaner'in Yargıtay'da yargılanmasına devam edildi.

Dava izleyicilerin çok olması nedeniyle Yargıtay Konferans Salonu'nda görüldü. Yargıtay 11. Ceza Dairesi Başkanı Ersan Ülker, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen, ''İrtica İle Mücadele Eylem Planı'' davası ile Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen, Cihaner'in yargılandığı dava dosyasının CD'ler üzerinden incelendiğini belirtti.

Ülker, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen, ''Ergenekon terör örgütüne üye olmak'' suçlamasıyla aralarında İlhan Cihaner ve Saldıray Berk'in de bulunduğu sanıkların yargılandığı dava dosyası ile Yargıtay 11. Ceza Dairesindeki dava dosyası arasında ''şahsi ve fiili irtibat'' bulunduğu gerekçesiyle, her iki dava dosyasının Yargıtay 11. Ceza Dairesindeki dava dosyası ile birleştirilmesine oybirliğiyle karar verildiğini açıkladı.

Cumhuriyet Savcısı da birleştirme kararının ardından her iki davada tutuklu bulunan tüm sanıkların tahliyesini talep etti. Verilen aranın ardından Mahkeme heyeti Cihaner ve diğer tutukluların tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber