Üniversite adaylarında LYS heyecanı...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2010 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüz binlerce gencin üniversitelere girebilmek için hazırlandığı Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) başladı. Türkiye genelinde 81 il merkezi ve Lefkoşa'da yapılan sınava 872 bin 800 öğrenci ter dökecek.

Sınav nedeniyle sabah erken saatlerden itibaren öğrenciler ve velileri sınav salonları önündeki yerlerini aldı. Büyük heyecan yaşayan öğrenciler geç kalmamak için erkenden sınav salonlarının girişlerine gelerek sınav saatinin gelmesini bekledi. İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt Kampüsü de bu heyecanın en yoğun yaşandığı yerlerden biri oldu. Anne ve babalarıyla okula gelen veliler çocuklarına destek oldu. Heyecanlı oldukları gözlenen veliler çocuklarının başarılı olması için dua etti.

Sınava giriş ve kimlik belgeleriyle birlikte üniversitenin giriş kapısında toplanan öğrenciler saat 09.30'dan itibaren salonlara alınmaya başlandı. Başörtülü öğrenciler sınava başlarını açarak girebildi. Sınavın başlamasına kısa bir süre kala sınav salonlarına gelebilen öğrenciler ise geç kalma korkusu yaşadı.

Öğrencilerin heyecanlı tavırları dikkat çekerken, sakin tavırlarıyla salona girip sınava saatini bekleyen üniversite adayları da vardı. Adayların büyük bölümü bir yıl boyunca gerekli hazırlığı yaptıklarını artık bunun sonuçlarını almak için sınav sonunu bekleyeceklerini dile getirdi.

Sınavın başlamasıyla birlikte dışarıda kalan öğrenci velilerinin de heyecanı bir kat daha arttı.

SINAVLAR BEŞ OTURUMDA YAPILACAK

Lisans Yerleştirme Sınavı, 19-20 Haziran ve 26-27 Haziran 2010 tarihlerinde beş oturumda yapılacak. LYS-1 sınavı bugün tamamlanacak. Saat 10.00'da başlayan sınav tek oturum sistemiyle yapılacak sınavda adaylar 120 dakika süre içinde Matematik ve Geometri testlerini cevaplayacak. Matematik testinde 50 soruya, Geometri testinde 30 soruya cevap verilecek. LYS'de yarın Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-2) yapılacak. Saat 10.00'da ve tek oturumda yapılacak sınav 135 dakika sürecek. Yarınki sınavda Fizik, Kimya ve Biyoloji testleri yer alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber