Türk şirketinden yakıt tasarrufu sağlayan yağ katkı maddesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2010 07:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Kocaeli'ndeki TÜBİTAK MAM yerleşkesinde Ar-Ge çalışmalarını yürüten bir firma, egzoz emisyonlarını yüzde 33 azaltan ve yakıt tasarrufu sağlayan nanoteknolojik motor yağı katkı maddesi geliştirdi.

Yüksek Teknoloji Malzemeleri Araştırma ve Geliştirme AŞ Proje Yöneticisi Sacit Eroğlu, ürünün içeriğindeki nano elmas parçacıklarını Türkiye'de üretmeyi başaran ilk ve tek firma olduklarını söyledi. Malzeme Yüksek Mühendisi Eroğlu, 2002'den beri uzman araştırmacılardan oluşan bir Ar-Ge ekibiyle stratejik önem taşıyan nano parçacıkların endüstriyel ölçekte üretimini yaptıklarını kaydetti.

Firmalarının aynı zamanda nano boyutlu parçacıkların sanayide kullanılabilir alanları için Ar-Ge çalışmaları yürüttüklerini ifade eden Sacit Eroğlu, "Son dönemdeki araştırma ve geliştirme çalışmaları sonucu özellikle araçlardaki egzoz emisyonlarını yüksek oranlarda azaltan, nanoteknolojik bir motor yağı katkı maddesi geliştirdik. Bundan sonra da gelişmiş ülkelerin sahip olduğu ve sır olarak saklanan, bu sebeple başka ülkelere verilmeyen kritik teknolojilerin ülkemize kazandırılmasına yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber