2010 Yılı Öğretmenlerin Yer Değiştirmeleri

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Haziran 2010 21:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 15/06/2010 tarih ve 29807 sayılı ?2010 Yılı Öğretmenlerin Yer Değiştirmeleri? konulu yazılarına göre; Her ikisi de öğretmen olan eşlerden aynı illeri tercih etmelerine rağmen aynı ilin farklı yerleşim yerlerine atanan öğretmenler ise göreve başladıktan sonra eşlerden birisi eşinin bulunduğu yerleşim yerine eş özründen yer değiştirme isteğinde bulunabilecekler.

Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 15/06/2010 tarih ve 29807 sayılı ?2010 Yılı Öğretmenlerin Yer Değiştirmeleri? konulu yazılarında; ?Bakanlığımıza bağlı resmi eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerden 2010 yılı isteğe bağlı yer değiştirme isteğinde bulunanların başvuruları, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ve 2010 Yılı Öğretmenlerin Yer Değiştirme Kılavuzu hükümleri çerçevesinde 24 Mayıs - 11 Haziran 2010 tarihleri arasında elektronik ortamda alınarak yer değiştirmeleri gerçekleştirilmiştir.

İl içi ve iller arası yer değiştirme suretiyle atama işlemi gerçekleştirilenlerin; atama kararnameleri ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüklerine elektronik ortamda gönderilmiştir.

1-Yer değiştirmesi yapılan öğretmenlerden;

a)Atandığı kurumda norm olmadığı halde bütün alanlarda sehven ihtiyaç gösterilerek,

b)Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsüne bütün alanlarda,

c)Adana ve Tekirdağ illerindeki Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, Kız Teknik ve Meslek Liseleri ile Kayseri Melik Gazi Türk Sanayi İşverenleri Sendikası Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezine meslek dersleri öğretmeni olarak,

yer değiştirilmesi yapılanların 5442 sayılı iller İdaresi Kanunu gereğince dilekçeleri alınmak suretiyle ilinizde ihtiyaç olan başka eğitim kurumlarına yer değiştirmeleri yapılacaktır. Ayrıca b ve c şıkkında yer alan öğretmenler eski kurumlarından ayrılmamak kaydı ile istemeleri halinde yer değiştirme kararnamelerini iptalini de isteyebileceklerdir.

2-Her ikisi de öğretmen olan eşlerden aynı illeri tercih ettikleri halde farklı illere atanan eşler, eşinin atandığı ilde göreve başlamak isteyen öğretmen, görevinden ayrılmadan görev yaptığı valilik kanalıyla yer değiştirmesinin iptal teklifini Bakanlığımızın Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Başkanlığına göndermesi gerekmektedir. Bu bağlamda ataması iptal edilen eş özür grubu yer değiştirme döneminde eş durumundan eşinin yanına yer değiştirme talebinde bulunabilecektir.

3. Her ikisi de öğretmen olan eşlerden aynı illeri tercih etmelerine rağmen aynı ilin farklı yerleşim yerlerine atanan öğretmenler ise göreve başladıktan sonra eşlerden birisi eşinin bulunduğu yerleşim yerine eş özründen yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir.

4?2010 Yılı Öğretmenlerin Yer Değiştirme Kılavuzunun 3.11 ve 3.12. maddelerine rağmen her ikisi de öğretmen olan eşlerden, yer değiştirme şartlarını taşıdıkları halde, aynı illere birlikte tercihte bulunmayan veya eşlerden biri yer değiştirme talebinde bulunması halinde, yer değiştirmesi yapılan öğretmenin kararnamesi iptal edilmeyecek ve eşi de bir yıl süreyle eş durumundan yer değiştirme isteğinde bulunamayacaktır.

5-Yer değiştirme işlemi yapılan öğretmenlerin eğitim-öğretim yılı bitim tarihi olan 18/06/2010 tarihinden itibaren 10 gün içinde, yurt dışı ve askerde olanlar dâhil ücretsiz izinli olanların 15 Eylül 2010 tarihinden önce olmak üzere ücretsiz izinlerinin bitim tarihinden itibaren ilişik kesme işlemleri sonuçlandırılacaktır. Ücretsiz izinli olup 15 Eylül 2010 tarihine kadar göreve başlamayanların yer değiştirme kararnamelerinin iptali yönünde Bakanlığımız Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Başkanlığına teklif yapılacaktır.

6- 2010 Yılı Öğretmenlerin Yer Değiştirme Kılavuzu hükümleri çerçevesinde; kadrosunun bulunduğu eğitim kurumunda iki yılı dolduran veya 15 Eylül 2010 tarihi itibarı ile iki yılı dolduracak öğretmenlere norm açığı bulunsun ya da bulunmasın il genelindeki tüm eğitim kurumları yansıtılarak il içinde yeniden yer değiştirmeleri için ikinci kez başvuru hakkı verilecektir.

Bu nedenle 12?23 Temmuz 2010 tarihleri arasında elektronik ortamda yeniden başvurular alınacak ve 30 Temmuz 2010 tarihinde birinci, 17 Ağustos 2010 tarihinde ikinci kez bilgisayar ortamında il içinde yer değiştirmeler yapılacaktır.

Bu kapsamda; norm fazlası olarak başvurup il içinde yer değiştirenler hariç, ataması yapılanlardan yeniden il içinde yer değiştirmek isteyen öğretmenlerin, yer değiştirme kararnamesi iptal ettirmeden başvuru yapamayacaklarından, bu durumdaki öğretmenlerin istemeleri halinde eski görev yerinden ayrılmadan 01.07.2010 tarihine kadar iptal başvurularının Bakanlığımız Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Dairesi Başkanlığına gönderilmesi gerekmektedir.

7-Yer değiştirme suretiyle atama işlemi gerçekleşen öğretmenlere 6245 sayılı Harcırah Kanunu gereğince işlem yapılacaktır.? Açıklamasında bulunuldu.

Öğretmenlerin Yer Değiştirmeleri ile alakalı sitemize yönlendirilen sorulardan biride, Her ikisi de öğretmen olan eşlerden aynı illeri tercih ettikleri halde eşlerden birinin tercihine atanması diğerinin de atanmaması halinde atanan eşin atamasının iptalini isteyip isteyemeyeceğidir.

Kontenjan nedeniyle ataması yapılamayan eş özür grubu yer değiştirme döneminde eş durumundan eşinin yanına yer değiştirme talebinde bulunacağından diğer eşin atamasının iptalini istemesi mevzuat açısından mümkün bulunmamaktadır.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 15/06/2010 tarih ve 29807 sayılı yazısı için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber