TEİAŞ, Teftiş Kurulu Yönetmeliğinde değişiklik yaptı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Haziran 2010 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

22 Haziran 2010 SALIResmî GazeteSayı : 27619

YÖNETMELİK

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğünden:

TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş. TEFTİŞ KURULU YÖNETMELİĞİNDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 1/4/2002 tarihli ve 24713 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Teftiş Kurulu Yönetmeliğinin 56 ncı maddesinin birinci fıkrasının ikinci, yedinci ve sekizinci bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?2) Cevaplı Teftiş Raporları, Müfettişler tarafından üç nüsha olarak hazırlanır. Düzenlenen teftiş raporunun ikinci nüshası, cevaplandırılmak üzere Teftiş Kurulu Başkanlığı aracılığıyla teftiş edilen birimin amirine gönderilir, teftiş raporunun birinci nüshası birimden gelecek cevaba yazılacak son mütalaa ile birlikte Teftiş Kurulu Başkanlığına verilmek üzere Müfettişlikçe alıkonulur, üçüncü nüshası ise Müfettişte kalır.

Taşra birimlerinin teftişi sonunda cevaplı teftiş raporu dört nüsha olarak düzenlenir. Düzenlenen cevaplı teftiş raporunun ikinci ve üçüncü nüshaları, cevaplandırılmak üzere Teftiş Kurulu Başkanlığı aracılığıyla teftiş edilen birimin amirine gönderilir, teftiş raporunun birinci nüshası yazılacak son mütalaa ile birlikte Teftiş Kurulu Başkanlığına verilmek üzere Müfettişlikçe alıkonulur, dördüncü nüshası ise Müfettişte kalır.?

?7) Kendilerine cevaplı rapor gönderilen yetkililer, tenkit olunan işlemleri usul ve mevzuat dahilinde düzeltmek ve bunu cevaplarında göstermek zorundadır.

Örtülü, anlaşılmaz, kaçamaklı cevap verilemez ve konunun dışına çıkılmaz.

İlgililer, tenkit maddelerinden bir kısmı veya tamamı hakkında Müfettişten ayrı bir düşüncede bulundukları takdirde, dayandığı haklı ve kanuni sebepleri cevaplarında açık ve kısa bir şekilde belirtirler.?

?8) Merkez birimlerince üç nüsha hazırlanan cevabın bir nüshası teftiş raporunun ikinci nüshası ile birlikte teftiş dosyasında saklanır ve iki nüshası da bir yazı ekinde Teftiş Kurulu Başkanlığı aracılığıyla ilgili Müfettişe intikal ettirilir.

Taşra birimlerince dört nüsha olarak hazırlanan rapor cevabının bir nüshası teftiş raporunun ikinci nüshası ile birlikte teftiş dosyasında saklanır ve üç nüshası ise bir yazı ekinde cevaplı teftiş raporunun üçüncü nüshası ile birlikte bağlı olunan Daire Başkanlığına gönderilir. İlgili Başkanlıkça gelen cevaplı teftiş raporu ve verilen rapor cevabı incelenir, gelen rapor cevabının bir nüshası ve cevaplı teftiş raporunun üçüncü nüshası teftiş dosyasına konulur, kalan iki nüsha rapor cevabı ise bu teftişe ilişkin görüş ve kanaatleri içeren bir yazıyla Teftiş Kurulu Başkanlığı aracılığıyla ilgili Müfettişe intikal ettirilir.?

MADDE 2 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürü yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber