Eski Özel Kuvvetler Okulu komutanı: Çoban sandılarsa sürü nerede?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Haziran 2010 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

11 askerin şehit olduğu Hakkari'deki hain saldırı hakkında Başbakan Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a brifing veren bölge komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya'nın teröristler için söylediği "Onları kaçakçı, çoban zannettik." şeklindeki sözleri tatmin edici bulunmadı.

Eski Özel Kuvvetler Okulu Komutanı emekli Albay Mithat Işık, terör saldırısının olduğu bölgeye insan girişinin yasak olduğunu belirterek, PKK'lıların kaçakçı veya çoban sanılmasının geçerli mazeret olamayacağını söyledi. Ortada bir hata olduğunu vurgulayan Işık, "Çobanın orada ne işi var? Eğer onlar çoban zannedildiyse o zaman sürüleri nerede?" sorularını yöneltiyor.

PKK'nın iki numaralı ismi olan Şemdin Sakık'ı yakalayan ekibin başı da olan Mithat Işık, terörle mücadele yönteminin yeniden gözden geçirilmesinin önemine işaret etti. Profesyonel birliklerden daha iyi yararlanılabileceğini söyleyen Işık, sınırdaki istihbarat ağının zayıflığına da dikkat çekti. Işık, Irak'ta 20 yıldır bulunmamıza rağmen etkili istihbarat ağı olmadığını vurguladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin terör eylemi sonrası dile getirdiği, "OHAL yeniden gelsin" önerisini de değerlendiren Mithat Işık, "Bu teklifi olumlu karşılamıyorum. Olağanüstü hal uygulaması geçmişte uygulanmıştır. Aradan bunca zaman geçtikten sonra yeniden OHAL'e dönmek 20-30 yıllık emeklerin boşa gitmesi anlamına gelir. Yeniden başa dönmüş oluruz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber