Elif öğretmen: Ben de Kürdüm, size mi kaldı hakkımızı savunmak

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Haziran 2010 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bugün 4 kentte 5 şehit cenazesi uğurlandı. Yüz binler ve devletin zirvesi cenaze törenlerine katıldı. Bir kardelen kızı olan Muşlu Elif Bölük'ün haykırışı ise güne damgasını vurdu. Çağdaş Yaşama Destekleme Derneği'nce okutulan ve tek hayali olan öğretmenlik mesleğine adım atan sonra da jandarma uzman çavuş Mehmet Çağlar Bölük ile yuva kuran Elif öğretmen şehit eşinin cenaze töreninde PKK'lı teröristlere seslendi: Ben de Kürdüm, size mi kaldı hakkımızı savunmak.

YÜZLERCE ARAÇLIK KONVOY

Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazında, şehidin babası Salih ve kardeşi Sinan Bölük en ön sırada, Bakan Gönül ve Orgeneral Kıvrıkoğlu'nun yanında saf tuttu. Cenaze namazının ardından şehit Mehmet Çağlar Bölük için saygı yürüyüşü yapıldı. Cenazenin araca konulmasının ardından, eşi Elif Bölük başta olmak üzere yakınları da bir süre tabuta kapanıp cenaze aracıyla birlikte ilerledi. Hayatın durma noktasına geldiği bu anda, Tireliler de evlerinin balkonlarından şehidini alkış ve sloganlar eşliğinde uğurladı.

KARDELEN'DEN TOKAT GİBİ SÖZLER

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül camiden ayrılırken şehidin cenazesi toprağa verilmek üzere yüzlerce araçtan oluşan uzun bir konvoy eşliğinde 13 kilometre uzaklıktaki Doyranlı Köyü'ne götürüldü.

Tören boyunca metanetli duruşuyla dikkati çeken Doğu ve Güneydoğu'daki kız çocuklarına destek amacıyla başlatılan Kardelen kampanyası sayesinde okulunu bitirdiği, geçen yıl da bu kampanyanın reklam filmlerinde oynadığı ortaya çıkan şehit eşi öğretmen Elif Bölük'ten mezarlıkta terör örgütü PKK'ye yönelik tokat gibi sözler geldi. ?Yarın yine şehit olacak. Ben de Kürdüm. Size mi kaldı hakkımızı savunmak. Bu bayrak inmesin hiç? diyen şehit eşi Elif'in bu sözleri yürekleri dağladı.

YAVRUSUNUN YELEĞİ KABRİNE KONULDU

Şehit eşi Elif Bölük, minik kızı Eylül'ün yeleğini, mezara yerleştirilen eşi Mehmet Çağlar Bölük'ün cenazesinin başucuna koydu. Tabutun üzerindeki Türk bayrağı da Elif Bölük ve baba Salih Bölük'e teslim edildi. Şehit Mehmet Çağlar Bölük'ün cenazesi, askerlerin omuzlarında araçtan indirildikten sonra köy mezarlığının dışındaki özel bir alana açılan kabire defnedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber