Savcı ve polis adıyla dolandırıcılık

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Haziran 2010 18:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GAZİANTEP'te, kendini polis ve savcı gibi tanıtıp, telefonla aradığı kişilere, ?Banka hesabınıza girildi. Şahısların yakalanması için vereceğim numaraya para yatırın şahısları yakalayacağız? dediği iddia edilen 25 yaşındaki Halil Tamaç yakalandı.

Karagöz Caddesi'ndeki bir banka şubesi önünde şüpheli hareketler sergileyen Halil Tamaç, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şüphelinn alınan ifadesinde kendisini arayan bir arkadaşının verdiği kimlik numarası ile bir bankanın otomatik para çekme makinesinden 840 TL para çektiğini belirtti. Bunun üzerine banka hesapları üzerinde yapılan incelemede, paranın Zonguldak'tan yatırıldığı belirlendi.

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ile yapılan görüşmede olayın mağduru olan bir kişinin, kendisini polis ve savcı gibi tanıtan kişiler tarafından dolandırıldığı ortaya çıktı. Yapılan detaylı incelemede zanlı Halil Tamaç'ın Rize'de yaşayan bir kişinin de 10 bin 750 TL'sini aynı yöntemle 4 arkadaşıyla birlikte dolandığı tespit edildi.

Şüpheli Halil Tamaç, ?ünvan kullanmak suretiyle dolandırıcılık' suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu arada şüphelinin dolandırdığı kişiler tarafından yatırılan parayı çekmek için gittiği banka şubesindeki şüpheli hareketleri güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber