Cep telefonu gasp sanıklarına 9'ar yıl hapis cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2010 16:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İzmir'de 17 yaşındaki S.E'nin yolunu kesip, yumrukla burnunu kırdıkları ve elindeki cep telefonuyla cüzdanını gasp ettikleri iddiasıyla yargılanan iki sanığa 9'ar yıl hapis cezası verildi.

11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar H.S. ve S.Ö. hazır bulundu. Şubat ayında Atilla Mahallesi 5269/2 sokak üzerinde evine gitmek için yolda yürüyen S.E'nin motosikletle önünü kesen ve haklarında ''Yağma ve kasten yaralama'' suçlarından son kez hakim karşısına çıkan iki sanık, olayı kendilerinin yapmadığını belirterek, tahliye ve beraat talep etti.

Sanıkların avukatı, müvekkillerin atılı suçu işlediklerine dair şüphenin giderilmediğini, TCK 168/3 maddesi uyarınca suçu kabul etmemek kaydıyla maddi zararın şikayetçi tarafa verildiğine dair belgeyi sundu.

Avukat, müvekkillerin önce tahliyelerine, ardından beraatlerine karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıkları yağma suçundan önce 12'şer yıl hapis cezasına çarptırdı. Ardından sanıkların dava açıldıktan sonra hüküm verilmezden önce mağdurun zararını gidermek suretiyle etkin pişmanlık gösterdiklerini ve bu nedenle TCK'nın 168/3 maddesi gereğince 1/3 oranında indirerek 8'er yıl hapis cezası verdi.

Mahkeme ayrıca sanıkları, basit yaralama suçundan da 1'er yıl hapis cezası verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber