Erdoğan: O siperlere diğer parti liderleri ve medya mensupları da gitsin

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2010 10:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan, mevzide çömelmeyle ilgili fotoğraflarını eleştirenlere, ?Aç biraz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün siper arkadaşlarıyla nasıl durduğunun resimlerini gör? dedi.

Eline kalem alanın yazdığını, dili olanın televizyon kanallarında ağzına geleni söylediğini belirten Erdoğan şunları ifade etti:

Tarih okusunlar

?İşte Atatürk gibi ayakta durmak filan. Aç biraz tarih oku. Aç biraz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün siper arkadaşlarıyla nasıl durduğunun resimlerini gör. Burası seyyar, mobil bir mevzidir. Burada herhangi bir korunak vesaire yoktur. Orada bize coğrafya hakkında Genelkurmay Başkanımız, Tümen Komutanımız bilgilendirme yaptılar. O görüntünün dışında ayakta olduğumuz an da oldu, o görüntünün olduğu an da oldu. Burada sadece, sürekli o halde görünme gibi bir şey söz konusu değil. Diğer siyasi parti liderlerini de buraya bir getirseniz, bölgeyi bir görseler. Hatta medya mensuplarını, medyanın ileri gelenlerini, patronlarını, genel yayın yönetmenlerini getirin. Gerçi o gün bizimle bir genel yayın yönetmeni arkadaşımız vardı. O bizimle beraber orada bulundu. Hatta mensubu olduğu gazetede o fotoğraf karesi yayınlandı. Kendisiyle o süreci genişçe değerlendirdik.

Motivasyon için

Onlar da gitsinler bir görsünler. Ondan sonra bakalım o zaman nasıl bir değerlendirme yapıyorlar. Gözü olup âmâ olmak çok tehlikeli bir şey. Orada görev yapan askerimizle yarım saat, bir saat beraber olmanın bile onlar için bir motivasyon olacağı inancıyla gittik. Ta tabura, karakola gidişimizin altında yatan gerçek bu.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber