Şehidin yürek burkan öyküsü

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Haziran 2010 23:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehit Süleyman Akan, Çukurca'nın Doğanlı köyünde doğdu. 13 yıl önce ailesi terör yüzünden Yüksekova'ya göçtü. 7 yıl önce babaları öldürüldü. 3 yıl önce evlenip baba olan Süleyman'ı terör bu kez askerliğinin yedinci ayında yakaladı

Şehidin annesi Esmer Akan baygınlık geçirirken, eşi de kızlarına sarılıp feryat etti...

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde PKK'lı teröristlerle girdikleri çatışmada şehit olan 24 yaşındaki jandarma er Süleyman Akan'ın, Hakkari'nin Yükseova ilçesi'ne terör yüzünden göç edenlerin kaldığı Doğanlı Kampı'ndaki evine ateş düştü. Bir çocuk babası olan ve 7 yıl önce de babasını kaybeden 7 aylık asker Süleyman Akan'ın annesi ve eşinin Kürtçe ağıtları, yürekleri burktu. Şehidin annesi Esmer ve eşi Gurbet, akan kanın artık durmasını istediklerini söyledi.

Çukurca'nın Uzundere Beldesi'ne bağlı Doğanlı köyünden 1997 yılında terör yüzünden göç ederek Yüksova ilçesine 20 kilometre uzaklıkta kurulan, yaklaşık 200 haneli Doğanlı Kampı'nda yaşayan aileye, acı haberi askeri yetkililer verdi.

?Artık cenaze istemiyoruz'

Üç çocuklu ailenin en büyüğü olan 24 yaşındaki şehit jandarma er Süleyman Akan, 3 yıl önce evlendi. Babası Mehmet Akan, 7 yıl önce Van'da köyde çobanlık yaparken tartıştığı bir kişi tarafından öldürülünce ailenin geçimini o üstlendi. Süleyman Akan'ın şehit düştüğü haberiyle ailesi bir kez daha yıkıldı.

Şehidin annesi Esmer Akan, diğer çocukları 20 yaşındaki Nurettin'in Antalya'da inşaatlarda çalıştığını, 17 yaşındaki İshak adlı oğlunun ise yanında olduğunu anlatırken, şehidin eşi Gurbet de akan kanın durmasını istedi. Gurbet Akan, terör yüzünden göç edenlerin yaşadığı Doğanlı Kampı'nda 3 yıl önce çektikleri düğün fotoğraflarını göğsüne basarak Kürtçe ağıtlar yaktı.

Zaman zaman fenalık geçiren ve yakınları tarafından teselli edilmeye çalışılan şehit annesi Esmer Akan ise 2 yaşındaki torunu Özge'yi kucağına alıp Kürtçe ?Yeter artık. Bu kan dursun. Artık cenaze görmek istemiyoruz. Bir oğlumu devlete şehit verdim. Kocam tartıştığı bir muhtar tarafından öldürüldü? diyerek gözyaşı döktü.

Komutandan teselli

Süleyman Akan'ın cenazesi, helikopterle Doğanlı Kampı'na getirildi. Buradaki törenin ardında da kamp yakınındaki Kamışlı köyünde toprağa verildi. Törene Hakkari Valisi Muammer Türker, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş ile diğer askeri ve sivil yöneticiler katıldı. Şehit cenazesinden önce Yüksekova 3'üncü Taktik Tümen Komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya, helikopterle Doğanlı Kampı'na geldi ve şehit er Süleyman Akan'ın annesi Esmer, eşi Gurbet ve kardeşi Ishak Akar'ın yanına giderek baş sağlığı dileğinde bulundu.

Bu sırada 2-3 kişi, ?Şehidimizle gurur duyuyoruz? dedikten sonra her gün insanların öldüğünü belirterek, ?Yazık değil mi? diye tepki gösterdi. Tümgeneral Kaya, onlara tepki vermezken, köylüler bu kişileri uzaklaştırdı. Şehit ailesinin fertlerinin yanına oturan Tümgeneral Kaya, bir süre onları teselli etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber