Öğretmeni kartı yaktı

Haber Giriş : 28 Şubat 2005 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

3 yıllık eğitimci Feyzan Dadaylı, kredi kartlarına olan 15 milyarlık borcunu ödeyemiyordu. Okuldaki öğretmenlere bir bankadan gönderilen 50 kredi artından ikisini çalan Dadaylı, bankamatikten 3 milyar çekince başı derde girdi.

Borcu tazminatıyla ödeyecekti 3 milyarı kendi kartına yatırdı

Zonguldak'taki Bahçelievler ilköğretim Okulu'nun Müdür Yardımcısı Feyzan Dadaylı'yı yüksek limitli kredi kartları yaktı. Kredi kartlarına 15 milyar lira borçlanan ve ödeme zorluğuna düşen 33 yıllık eğitimci, emekliliğini istedi. Emeklilik tazminatını alarak bu borçtan kurtulmayı amaçlıyordu.

Kartları gizlice çantasına attı

Okula bir bankadan 50 öğretmen için kredi Şartları gönderildi. Müdür yardımcısı Iduğu için kartları Feyzan Dadaylı teslim aldı. Dadaylı 48 öğretmenin kartını teslim ederken, Havva Özer ve Aslı Birkan adlı öğretmenlerin kartlarını vermeyip gizlice çantasına koydu. Kartların konduğu zarfta şifreler de vardı.

Feyzan Dadaylı, okul çıkışı bankamatiğe gitti ve çaldığı kredi kartlarıyla 3 milyar lira çekti. Sonra da bu parayı kendi kart borcuna yatırdı. Ertesi gün okula gelen Feyzan Dadaylı Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ikinci bir dilekçe vererek, emeklilik işlemlerinin hemen durdurulmasını istedi.

Soruşturma açıldı, ortada yok

Banka, öğretmenler Havva Özer ve Aslı Birkan'a 3 milyar borçlu olduklarını bildiren ekstre gönderdi, iki öğretmen itiraz için bankaya gittiklerinde gerçek ortaya çıktı. Feyzan Dadaylı yeniden emekli olmak için dilekçe verdikten sonra 24 Şubat'ta ortadan kayboldu. 33 yıllık öğretmen Feyzan Dadaylı hakkında idari ve adli soruşturma açıldı.

Posta

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber