7 şehidin zanlıları gözaltında

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Haziran 2010 12:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1999-2000 yıllarında Tunceli kırsalında 7 güvenlik görevlisinin şehit edilmesi olayına karıştığı iddia edilen 6 kişi gözaltına alındı.

Tunceli Kırsalı'nda 1999 ile 2000 yıllarında güvenlik güçleri ile girdikleri iki ayrı çatışmada, 7 güvenlik görevlisinin şehit edilmesi olaylarına karıştıkları ileri sürülen kişilerinde aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 25 Haziran 2010 tarihinde MKP adlı yasadışı sol örgüt üyelerine yönelik olarak Silivri'de operasyon düzenlendiği belirtildi. Açıklamada "Örgüt adına silahlı olarak kırsal alanda faaliyet gösterdikleri belirlenen 3 kişi ile bunları Meriç nehri üzerinden Yunanistan'a kaçırmaya çalıştıkları tespit edilen 3 kişi olmak üzere toplam 6 şüpheli gözaltına alındı" denildi.

Yakalanan kişilerin üzerlerinde ve otomobillerinde yapılan aramalarda, 3 adet sahte kimlik ve 1 adet şişme bot ele geçirildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulamaları yapılan şüphelilerden 3'nün MKP adlı sol örgüt adına Tunceli kırsalında silahlı eylemelere katıldıkları belirtildi. Şüphelilerin Yunanistan'da yapılacak olan örgüt toplantısına katılmak üzere yurt dışına çıkmaya çalıştıkları iddia edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber